Novosti Sport Događanja

Budimir u španjolskoj izolaciji: Pridržavamo se pravila, tako je najbolje za sve

16.03.2020. / Damir Žbulj

Velikogorički nogometaš na privremenom radu u Španjolskoj, Ante Budimir, s nestrpljenjem je čekao proteklu subotu i domaći okršaj svoje Mallorce s trenutno vodećom Barcelonom! Međutim, svjetska pandemija koronavirusa poremetila je planove sportaša, ali i svih ljudi u zaraženim područjima na neodređeno vrijeme.

Španjolska je nakon Italije najpogođenija država Europske unije i uvedena je gotovo prava karantena. Nogomet je službeno prekinut na dva tjedna, do početka travnja, ali prema aktualnoj situaciji travnjaci će mirovati još neko vrijeme...

Budimir ima sjajnu sezonu, postigao je za svoju Mallorcu devet prvenstvenih golova, a u La Ligi je efikasniji i od Griezmanna ili Morate.

Dva pogotka pospremio je u prvom međusobnom okršaju na Camp Nou baš u mrežu Barce, koja je zbog problema s ozljedama igrača u zimskom prijelaznom roku čak i pokazala zanimanje za dovođenje velikogoričkog nogometaša, koji je svoje prve sportske korake napravio na Radnikovom stadionu.

U Mallorcu je stigao na posudbu iz talijanskog Crotonea, svojim je golovima pomogao klubu da se vrati u Primeru, a sada je jedan od zanimljivijih napadača na tržištu.

Sve zahvaljujući predanom radu i požrtvovnosti...

Trenutno je u 'statusu mirovanja', kao i pola Europe, praktički u potpunoj karanteni i samoizolaciji....

"Pridržavamo se pravila nadležnih službi, situacija je komplicirana, ali tako je najbolje za sve. Razgovarao sam i s prijateljima u Italiji, koji su mi potvrdili kako je tamo bilo konfuzno u početku, nisu znali kakva je situacija, bilo je straha zbog virusa. Najbolje je da smo prekinuli s utakmicama, kao što se i napravilo," rekao je Budimir u razgovoru za španjolsku Marcu.

Ante je naravno zadovoljan partijama koje pruža u najvišem rangu španjolskog nogometa.

"U ovoj sezoni igran zaista na vrhunskoj razini i imam kontinuitet. Pomažem momčadi, zabijam golove, imam i asistencija i bez dvojbi ovo mi je najkompletnija sezona u karijeri. Međutim, primarno je da ispunimo i ostvarimo svoj cilj i ostanemo u Primeri. Imamo samopouzdanja, radimo odlično na treninzima i na pravom smo putu. Nakon posljednje pobjede nad Eibarom vjerujemo kako će i dalje biti novih dobrih rezultata," istaknuo je Budimir, koji je zahvalan treneru Vicentu Morenu na ukazanoj prilici.

"Naučio me puno stvari, uvijek mi nastoji pomoći i unaprijediti moju igru, Njegovo povjerenje i potpora su mi od velike važnosti."

Osvrnuo se Ante i na interes Barcelone ove zime: "Sjajan je osjećaj kad Barca razmišlja o tebi, ali od tih priča ja nemam ništa. Bio sam fokusiran na treninge i utakmice. Igrati s Messijem bilo bi nevjerojatno, ali to je bilo samo hipotetski i razmišljam samo o Mallorci. Koncentriran sam na ostvarenje našeg cilja. Imam još tri godine ugovora i ovdje sam jako sretan."

Katalonci su na kraju doveli danskog napadača Martina Braithwaitea iz Leganesa, kojeg su platili 18 milijuna eura i u tri nastupa za novi klub nije zatresao suparničku mrežu.

Budimiru nedostaje još devet ispita kako bi završio studij ekonomije i to mu je također jedan od ciljeva.

"Idem korak po korak i želim prvo ostvariti nogometnu karijeru, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje."

Nažalost, na posljednjem popisu izbornika Zlatka Dalića za okupljanju Vatrenih u ožujku, turnir u Dohi i utakmice sa Švicarskom i Portugalom nije bilo njegove ime.

"Naravno kako bih volio nastupiti za Hrvatsku, igranje za nacionalnu selekciju svakom igraču daje na važnosti," istaknuo je Ante u razgovoru za španjolsku Marcu.

Mallorca je trenutno i dalje u opasnoj zoni ispadanja, u 27 odigranih utakmica prikupili su 25 bodova, jedan manje od Celte Vigo i dva manje od Eibara, koji su na pozicijama koje donose prvoligaški spas.

No, prvo da se riješimo korone, a onda ćemo razmišljati o nogometu i ostalim 'sporednim' stvarima u životu.

Podijeli