°C 32

Za godinu dana ovdje će biti gradski bazen

21.12.2016.

Nefertum IT

Danas su otpočeli pripremni radovi uz Srednjoškolski centar gdje bi za godinu dana trebao osvanuti prvi gradski bazen.

Na otvorenju radova ovog velikog projekta okupili su se gradonačelnik Dražen Barišić, njegovi zamjenici Stjepan Kos i Ervin Kolarec, voditelj projekta izgradnje Željko Črnjak, pročelnici Domagoj Ilečić i Krešimir Ačkar, ravnatelji goričkih srednjih i osnovnih škola i drugi.

-Ovo je veoma značajan projekt za povećanje standarda i kvalitete života u našem gradu, objekt je to koji se čekao desetljećima, vjerujem da bi se iščekivao i u drugim gradovima, neki ga mogu napraviti neki ne, mi težimo bazenu već desetljećima i sada su se ostvarili svi uvjeti, od zemljišta, sredstava, prateće infrastrukture da možemo započeti s radovima i da sljedeće godine otvorimo gradski bazen-rekao je na otovorenju gradonačelnik Dražen Barišić zahvalivši se svima koji su radili u pripremi projekta, a posebno Stjepanu Kosu, svome zamjeniku, kao ravnatelju škole koji predložio lokaciju jer je na tom mjestu bazen bio predviđen još 80-ih godina kada se gradio Srednješkolski centar.

bazenstart (7).jpg

-Bit će to sportsko-rekreacijski i školski bazen, bit će u upotrebi cijele godine, imat će dva zatvorena bazena, a sljedeće godine idemo na projektiranje vanjskih bazena kako bi otpočeli radove i u 2018. godini dobili i vanjske bazene-dodao je gradonačelnik.

Iz Grada ističu kako se prilikom izrade projekta radila usporedba s dobrim primjerima drugih gradova. Čakovec se navodi kao jedan od najsvjetlijih i najuspješnijih primjera izgradnje i poslovanja bazena. Veličina ovog bazena je ista kao i velikogoričkog, a takva je situacija u Koprivnici, Vinkovcima i Osijeku. U navedenim gradovima cijene izgradnje bile su između 30 i 40 milijuna kuna.

bazenstart (8).jpg

-Rade se dva unutarnja bazena, veći je dubine od 1,80 do 2,40 metara, a manji za školu plivanja i privikavanje školske djece i bit će dubine od 1,20 do 1,50 da se  djeca nauče plivati. Riječ je o objektu površine 3.400 kvadrata u kojoj će biti dvorana za fitness, spa centar, upravni dio suredima, svlačionice i kafić kod ulaznog prostora. Gotovi radovi i spremne uporabne dozvole očekuju se početkom 2018. godine, a koštat će za sada 37 milijuna kuna- rekao je voditelj projekta Željko Črnjak.

bazenstart (10).jpg

Predvišeno trajanje radova je 300 radnih dana, a izvodi ih,kao što je već poznatao, Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada. Podršku ovom projektu dao je i hrvatski vaterpolist Dubravko šimenc koji je također stigao na otvorenje radova.

-Prije svega sport znači zdravu naciju, velika je vjerojatnost da će bazen biti popunjen po kapacitetima bit će to mjesto za edukaciju malih neplivača pa i vjerojatno neke buduće vaterpolo momčadi. Tradicija plivačkih sportova u Hrvatskoj je velika, vaterpolisti su od osamostaljenja tri puta osvajali olimpijske medalje, ali to se ne može bez ljudi i bez infrastrukture- rekao je Šimenc.

bazenstart (6).jpg

bazenstart (2).jpg

bazenstart (5).jpg

bazenstart (1).jpg
r