Novosti Sport Događanja

SDP kritizira izvještavanje gradskih vijećnika o projektu aglomeracije

03.07.2022. / Klara Kosić

Nakon 7. sjednice Gradskog vijeća Grada Velika Gorica, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica, Luka Tarle, sazvao je u petak, 1. srpnja tiskovnu konferenciju na kojoj je komentirao projekt Aglomeracije u Velikoj Gorici.

Nije se štedjelo na kritici.

- Praksu polovičnog, manipulativnog i krajnje neprofesionalnog izvještavanja gradskih vijećnika o projektu aglomeracije, HDZ-ova mašinerija nastavila je 7. sjednici Gradskog vijeća Grada Velika Gorica. Nakon uzastopnog ignoriranja, izostanak odgovora HDZ-a na postavljena pitanja naših gradskih vijećnika na prethodnim sjednicama koje su znale potrajati i 12-ak sati, jučer smo na raspravi o izvješću realizacije projekta aglomeracije odlučili reći kako o toj točki dnevnog reda više nećemo raspravljati! – izjavio je Luka Tarle koji je sjednicu Vijeća i raspravu pratio kao gost.

Zbog razlike u iskazanoj procjeni projekta pročistača i prihvaćenje ponude Strabaga kao izvođača smatra da će jedinu korist iz cijeloga projekta izvući samo pojedinci.

- Zbog HDZ-ovog načina upravljanja našim gradom pa i povijesno najvećim projektom koji se provodi u Velikoj Gorici, benefit će imati samo i isključivo mala interesna grupa građana. Postaje sve realniji scenarij da će ogromnom ostatku naših građana jedini benefit kojega će od svega ovoga imati biti dugotrajan grč u želucu i drastičan pad standarda življenja -  završio je Tarle.

Podijeli