Novosti Sport Događanja

Ponovno se uvode subvencije za pražnjenje septičkih jama i prijevoz pitke vode

27.01.2017. / Nefertum IT

Prije samo četiri dana pisali smo OVDJE o problemu pražnjenja septičkih jama, a iz Grad Velika Gorica danas je stigla dobra vijest za sve građane u čijim naseljima nema izgrađene kanalizacije -nastavlja se subvencioniranje odvoza putem VG Vodopskrbe.

-S 200 kuna bit će sufinanciran odvoz fekalne kanalizacije po jednoj cisterni. Subvencija će se primijeniti samo za odvoz koji će biti obavljen putem gradskog trgovačkog društva VG vodoopskrba d.o.o, i to isključivo za potrebe odvodnje na području Grada Velike Gorice, osim u naseljima u kojima je izgrađena mreža fekalne kanalizacije i postoji mogućnost priključenja na istu. Listu prema kojoj će se određivati redoslijed pražnjenja septičkih jama, a na zahtjev građana, formirat će VG vodoopskrba d.o.o.-izvjestili su iz Grada Velike Gorice.

Cijene se tako vraćaju na niže, subvencionirane, odnosno 118,20 kuna za odvoz cisternom od 5 kubika i 176,20 za odvoz cisternom od 9 kubika.
Subvencije i za pitku vodu

Uz to ponovo će se subvencionirati dio troškova prijevoza pitke vode na području Grada Velike Gorice u iznosu od 200,00 kn za prijevoz do 10 km i 230,00 kn za prijevoz preko 10 km po jednoj cisterni od 8 kubika. Subvencija će se primijeniti samo za dovoze pitke vode putem gradskog trgovačkog društva i to isključivo za potrebe vode za piće, jednom mjesečno po domaćinstvu, na području Grada Velike Gorice gdje nije izgrađena vodovodna mreža.

Podijeli