°C 5

Policija ponovno apelira na oprez: Neoprezna 57-godišnjakinja u trgovini ostala bez novčanika

24.01.2020.

Petar Brnada

Policijska postaja Velika Gorica u zadnjih tjedan dana zaprimila je dojavu o još jednom kaznenom djelu koje je moglo biti spriječeno, a dogodilo se 18. siječnja u trgovini Kaufland.

Tamo je u jutarnjim satima, konkretno u vremenu od 08:50 do 09:05 sati, od strane nepoznatog lopova izvršena krađa novčanika iz torbice 57-godišnje žene. Kako su nam jutros kazali iz policije, lopov je iskoristio neopreznost vlasnice te iz otvorene torbe ukrao novčanik u kojemu su se nalazili dokumenti i novac.

-Šteta ovim kaznenim djelom iznosi 300 kuna. To nije puno, no kada se uzme u obzir da su gospođi ukradeni i svi dokumenti, velika je poteškoća vađenje novih dokumenata poput osobne, vozačke, bankovnih kartica itd. Ponovno upozoravamo na samozaštitno ponašanje u svezi toga. Apeliramo na građane da budu oprezni prilikom hodanja kroz trgovine, a isto tako i da tijekom vožnje u javnom prijevozu drže svoje torbe ispred sebe te da ih zatvore patent zatvaračima- poručuje građanima inspektor Nikica Ljubanović.