°C 16

Nova meta lopova: Nakon mlijekomata, okomili se i na svijećomat na groblju

24.01.2020.

Petar Brnada

Tijekom jučerašnjeg dana PP Velika Gorica zaprimila je dojavu o pokušaju provale u samoposlužni aparat za svijeće i lampione koji se nalazi na groblju u Šćitarjevu.

Kako nam je jutros otkrio inspektor Nikica Ljubanović, na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je utvrđeno da je nepoznati počinitelj u vremenskom razdoblju od 10. do 23. siječnja pokušao provaliti u samoposlužni aparat koji je u vlasništvu gradskog poduzeća VG Komunalac i to na način da je podesnim alatom pokušao savinuti limeni dio vrata. No nije uspio u svojoj namjeni te je odustao od izvršenja kaznenog djela te se udaljio u nepoznato.

Velik broj prometnih nesreća

U proteklih sedam dana, konkretno od 18. do 24. siječnja na postajnom području Velika Gorica zabilježeno je sve skupa 35 raznih događaja. Evidentirano je sedam kaznenih djela od kojih se njih četiri progone po službenoj dužnosti dok je u slučaju tri kaznena djela progon predviđen po privatnoj tužbi.

U proteklih tjedan dana zabilježena su i dva slučaja nasilja u obitelji te popriličan broj prometnih nesreća, njih čak 13, rekli su nam jutros u PP Velika Gorica.

Foto: Ilustracija/Dominik Grguric/PIXSELL