Novosti Sport Događanja

Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca

30.05.2023. / Anes Šuvalić

Prvo izdanje kulinarske manifestacije „Mini gastro Ščitarjevo“ privuklo je veliki broj ljubitelja kotlovine, ali i drugih domaćih delicija. Organizatore je poslužilo i vrijeme, tako da su se posjetitelji mogli posvetiti čistom uživanju. Dvadesetak ekipa odmjerilo je snage u pripremanju kotlovine, a svaka je imala neki svoj tajni recept. Tu tajnu kuhari su čuvali kao zmija mnoge.

- Svako je priprema na svoj način. Važni su dobro meso i dobar luk, kojeg treba dosta dinstati, te dosta povrća – kratko nam je prokomentirao Damir iz Obrezine.

Domaći OPG-ovi također su pripremili zanimljivu ponudu pa je svatko mogao pronaći nešto za sebe, od domaćih suhomesnatih delicija do rukotvorina izrađenih od drveta.

- Odaziv je jako dobar i sve ekipe koje su se prijavile su danas ovdje. Natjecanje u pripremi kotlovine humanitarnog je karaktera. Prikupljamo novac za jednu našu obitelj u potrebi. Neki su odredili da će donirati svu zaradu, a neki dio u tu svrhu - rekla je Željkica Sviličić, predsjednica Društva žena Ščitarjevo.

Mini gastro, ako uspije opstati, značajno će obogatiti društveni život ovog kraja. Ščitarjevo bi tako uz tradicionalne „Srpanjske susrete“ trebalo dobiti još jednu veliku manifestaciju.

- Mi bi to željeli i cilj nam je da preraste u to. Za Dan državnosti ovdje se ništa ne događa i htjeli bi da i mi u ovom periodu imamo ovakvu jednu manifestaciju – dodala je Sviličić.

Svoje zadovoljstvo svime viđenim nije mogla skriti niti direktorica Turističke zajednice grada Velike Gorice Maja Toth, koja je pozdravila ovakve inicijative.

- Ponosna sam na Društvo žena Ščitarjevo i njihovu gastro priredbu. Na ovakvim manifestacijama naši gosti mogu vidjeti ono po čemu smo prepoznatljivi, naše običaje i probati naše lokalne specijalitete. Pozdravljam svaku ovakvu inicijativu i želimo ih podržati. Svi eventi i manifestacije u našim urbanim i ruralnim dijelovima za naš grad su izrazito važni. Nadam se da ćemo u budućnosti imati još i više takvih događanja – istaknula je Toth.

Za zabavni dio od 15 sati zaduženi su dečki iz grupe „Sjaj“, a najavljen je i nastup plesačica Plesnog kluba Barbara te Cheerleading kluba „Vegasice“.

Društvo žena Ščitarjevo postoji već 13 godina i broji 50-tak članica. Žene su se fokusirale na humanitarni rad i rado će pomoći svima kojima je pomoć potrebna. Ova manifestacija tek je prvi u nizu projekata koje ove žene namjeravaju provesti.

 

 

 

Galerija slika

Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca Gastronomska manifestacija privukla ljubitelje kotlovine i drugih domaćih delicija: Miomirisi su se širili okolicom i privlačili gladna nepca

Podijeli