Novosti Sport Događanja

FOTO Na gradilištu u Kurilovcu radnici iskopali granatu iz Drugog svjetskog rata!

11.07.2022. / Petar Brnada

Radnici tvrtke STRABAG koja izvodi radove na raskrižju Kirinčićeve i Horvatove ulice ostali su u najmanju ruku šokirani onime što je „isplivalo“ na površinu.

Kopajući trasu za novu prometnicu koja će spajati Kirinčićevu s Ulicom 153. brigade HV-a pronašli su veću granatu, za sada nepoznatog kalibra i težine.

Sudeći po fotografijama koje smo snimili na licu mjesta, granata je u poprilično lošem stanju, u potpunosti zahrđala, a pretpostavlja se da je zaostala iz Drugog svjetskog rata.

Na teren su izašli pripadnici Protueksplozijske službe MUP-a koji su izuzeli granatu te je odnijeli na uništenje, a više detalja bit će poznato ujutro.

U Vinkovcima je tijekom izvođenja građevinskih radova danas pronađen kameni sarkofag iz rimskog doba, a u Velikoj Gorici, evo, granata iz Drugog svjetskog rata, što zapravo i nije rijetka pojava kako u svijetu tako i kod nas, posebice na područjima na kojima su se odvijala ratna djelovanja.

Tko zna što još ispod svoje površine krije kurilovečka zemlja, a zbog sigurnosti sviju nas nadamo se da više neće biti ovakvih iznenađenja iz zemlje s obzirom da lako mogu završiti tragično.

Podijeli