°C 19

Bazen za 90 dana, pristupna cesta na čekanju

20.02.2018.

Juraj Odrčić

Gradski bazen u Velikoj Gorici bit će u potpunosti završen u roku od 90 dana, potvrdio je danas gradonačelnik Dražen Barišić koji je sa suradnicima obišao gradilište bazena. Zajednički su se uvjerili kako su građevinski radovi u najvećem dijelu završeni, a u tijeku je unutarnje uređenje prostorija i instaliranje opreme na koje će s poboljšanjem vremena doći i uređenje parkirališta te okolice objekta.

I dok se objekt gradskoga bazena gradi prema planu, radovi na gradnji odnosno rekonstrukciji pristupne ceste nisu niti počeli, a upravo je ona postala predmet političkog prepucavanja. Radi se o postojećoj cesti koja trenutno služi kao servisna cesta za srednjoškolski centar, a treba se pretvoriti u dvosmjernu cestu s pješačkom stazom. Bit će to pristup na parkiralište s 80-tak parkirnih mjesta koje će služiti bazenu, ali i sportskoj dvorani srednjoškolskog centra.

- Od polovice 2016. godine tražimo od Srednje strukovne škole i Zagrebačke županije pravo građenja ili da nam se daruje zemljište za ovaj objekt s pristupnom cestom, a do sada nismo uspjeli riješiti darivanje zemljišta od Zagrebačke županije za cestu. Bazen će za koji mjesec biti gotov, a prijeti opasnost da cesta neće biti gotova - kaže gradonačelnik Dražen Barišić.

Rješenje je bilo podizanje ruku na posljednjoj sjednici Zagrebačke skupštine, a do kojega nije došlo jer je s dnevnoga reda skinuta točka za davanje suglasnosti Srednjoj strukovnoj školi za darivanje Gradu Velikoj Gorici zemljišta za gradnju ceste. Zagrebačka županija kao osnivač Srednje strukovne škole Velika Gorica, nositelja prava na zemljištu, treba dati suglasnost za takvu odluku, a kao predlagač točke župan Stjepan Kožić je istu bez obrazloženja skinuo s dnevnoga reda. Odluka će se moći donijeti tek na sljedećoj Županijskoj skupštini, a ostaje vidjeti tko će biti predlagač iste.

- Bazen ne smije biti predmet politikantstva, on je dugogodišnja potreba i težnja Velikogoričana. Pozivam župana da odobri darivanje zemljišta na kojem će se izgraditi cesta kako bi radovi mogli početi i na vrijeme s bazenom završiti. Ne smijemo biti taoci političkih prepucavanja ili inata, već biti partneri na ovome projektu - poručio je gradonačelnik Barišić.

Novim sportskim i rekreativnim sadržajima u vodenim sportovima najviše se vesele gorički sportaši koji su danas iskoristili prigodu za obilaskom bazena.

- U našoj velikoj sportskoj obitelji imamo i upita za formiranje sportskih udruga koje se bave plivačkim sportovima. Nas sportaše ne interesira politika već da ovaj objekt čim prije bude u funkciji građana i sportaša ovoga grada - rekao je Goran Kovačić, predsjednik goričke Sportske zajednice.

- Ovaj bazen će biti od velike koristi sportašima s invaliditetom, a cijeli objekt je i građen tako da će biti pristupačan za osobe s invaliditetom - dodala je Marina Drašković iz Judo kluba Fuji za osobe s invaliditetom.

Gradonačelnik je još jednom i potvrdio kako će nakon otvaranja zatvorenoga bazena ovoga ljeta krenuti i pripreme za gradnju velikog vanjskog bazena dodavši da bi cijeli kompleks s olimpijskim bazenom trebao biti završen na ljeto sljedeće godine.

Galerija slika

Bazen za 90 dana, pristupna cesta na čekanju Bazen za 90 dana, pristupna cesta na čekanju Bazen za 90 dana, pristupna cesta na čekanju Bazen za 90 dana, pristupna cesta na čekanju Bazen za 90 dana, pristupna cesta na čekanju Bazen za 90 dana, pristupna cesta na čekanju Bazen za 90 dana, pristupna cesta na čekanju Bazen za 90 dana, pristupna cesta na čekanju Bazen za 90 dana, pristupna cesta na čekanju Bazen za 90 dana, pristupna cesta na čekanju