°C 17

V. Kosnica: U preuređenoj kapeli prihvatilišta za beskućnike održano misno slavlje za starije i siromašne

07.01.2020.

Petar Brnada

Druge nedjelje poslije Božića, točnije 5. siječnja, na području župe Šćitarjevo održano je jedno posebno svečano misno slavlje.

U nekadašnjem društvenom domu, a sada preuređenom sakralnom prostoru kapele Sv. Nikole biskupa u bivšem naselju za izbjeglice u Domovinskom ratu, a sada prihvatilištu za beskućnike i ustanovi 'Dobri dom' u Velikoj Kosnici, bogoslužje je predvodio vlč. Stjepan Tenšek župnik župe Sv. Martin biskup Šćitarjevo, uz vokalno instrumentalni sastav 'Dragutin Jesih Šćitarjevo'.

Pored mnogobrojnih udruga i nekoliko članova Upravnog odbora Udruge vinogradara i vinara 'Grozd Velika Gorica' svojom nazočnošću uveličalo je ovo posebno euharistijsko slavlje u kojem se između ostalog prije svega molilo za siromašne, starije i nemoćne.

Napomenimo da je praćenje ovog predivnog i jedinstvenog crkvenog događanja svojim izravnim televizijskim prijenosom svim građanima Lijepe naše omogućila i Hrvatska radio televizija (HRT).

Galerija slika

V. Kosnica: U preuređenoj kapeli prihvatilišta za beskućnike održano misno slavlje za starije i siromašne V. Kosnica: U preuređenoj kapeli prihvatilišta za beskućnike održano misno slavlje za starije i siromašne V. Kosnica: U preuređenoj kapeli prihvatilišta za beskućnike održano misno slavlje za starije i siromašne V. Kosnica: U preuređenoj kapeli prihvatilišta za beskućnike održano misno slavlje za starije i siromašne V. Kosnica: U preuređenoj kapeli prihvatilišta za beskućnike održano misno slavlje za starije i siromašne V. Kosnica: U preuređenoj kapeli prihvatilišta za beskućnike održano misno slavlje za starije i siromašne V. Kosnica: U preuređenoj kapeli prihvatilišta za beskućnike održano misno slavlje za starije i siromašne