°C 6

Različite lokacije, identične krađe: Lopovi iz kombija odnijeli vrijedan alat

16.10.2020.

Petar Brnada

Dvije krađe na različitim lokacijama, ali s potpuno istim načinom izvršenja evidentirala je velikogorička policija u proteklih sedam dana. U oba slučaja krađa je izvršena iz kombi vozila otvorenog tipa iz kojih su za sada nepoznati lopovi odnijeli vrijedan alat.

Prva krađa dogodila se u vremenu od 9. do 12. listopada na parkiralištu u Ulici Matice hrvatske u blizini velikogoričkog nebodera. Tamo se na meti lopova našlo kombi vozilo iz čijeg je otvorenog tovarnog prostora nestao alat među kojim su se nalazile bušilice i brusilice čija se vrijednost cijeni na oko 4000 kuna.

Isto takvo kazneno djelo dogodilo se u Velikoj Kosnici tijekom noći s 13. na 14. listopada. Kako smo jutros doznali u PP Velika Gorica, nepoznati počinitelj pristupio je parkiranom vozilu pa iz istog otuđio dvije motorne pile, dvije brusilice, nekoliko manjih aku-bušilica, te razne odvijače i više komada sitnog alata. U ovom slučaju šteta je nešto veća te iznosi oko 10 tisuća kuna.

Istaknimo i da u tjedan dana nisu zabilježeni prekršaji iz domene nasilja u obitelji, ali su se u istom periodu dogodila četiri prekršaja nedozvoljenog posjedovanja droge te devet prometnih nesreća.