Novosti Sport Događanja

U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja

19.11.2018. / Ivana Ćurić

Vikend iza nas obilježilo je sjećanje na strahote Domovinskog rata koje su prošli branitelji i civili Vukovara i Škabrnje. Da se ne zaboravi, posebno 18. studeni 1991. godine, svijeće su se palile diljem turopoljskog kraja uz molitvu i tišinu isprepletenu mislima na sve koje su živote položili na oltar domovine.

Nakon što su u petak velikogorički osnovnoškolci zapalili svijeće duž Zagrebačke ulice, u subotu predvečer okupili su se stanari Zvonimirove ulice. Na kvartovskim livadama lampašima su ispisali nazive Vukovara i Škabrnje te odali počast svim hrvatskim braniteljima, ubijenim nevinim žrtvama i civilima stradalih u tim mjestima. Molitvu je predvodio vlč. Norbert Ivan Koprivec, a kolona građana potom se uputila na misu za sve poginule u Domovinskom ratu u crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije.



Udruga Moj Buševec i ZTŠ Rudolfa Perešina palili su lampione duž Zagrebačke ulice u Buševcu, mještani Vukovine okupili su se kod župne crkve gdje su uz molitvu kod križa zapalili lampaše duž dvorišta crkve. Udruge mještana Kuče, UVDR Velika Gorica - Klub Damir Črnko i nezavisni vijećnici MO Kuče su paljenjem svijeća odali počast žrtvama Domovinskog rata u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.



Veterani Domovinskog rata iz Mičevca te KUD Mičevec okupili su se u subotu na svetoj misi u crkvi Sv. Benedikta opata nakon čega su položili svijeća za sve žrtve Vukovara i Škabrnje te održali prigodni program na kojem su prisustvovali brojni mještani.



Mještani Čičke Poljane svijeće su zapalili na starom drvenom mostu, a u Ribnici su članovi DVD-a lampaše posložili u obliku vukovarskog vodotornja te tako sve prolaznike podsjetili na žrtvu i značaj herojskog grada.

 

U sklopu inicijative "Zvon za Vukovar", jučer u 18:11 oglasila su se i crkvena zvona širom turopoljskog kraja kao i cijele Hravtske, a evo kako je to zvučalo u Vukovini u župi Pohoda Blažene Djevice Marije.

 

 

(foto: VGdanas; facebook)

 

Galerija slika

U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja U mislima uz Vukovar i Škabrnju diljem Turopolja

Podijeli