Novosti Sport Događanja

Muzej Turopolja s novom fasadom bit će pod video nadzorom

11.04.2017. / Ivana Ćurić

Prošarano pročelje, za što "zasluge" idu delikventima, povijesnog objekta u centru grada, Muzeja Turopolja, dobiva novu fasadu, ali i video nadzor.

- Radi se obnova fasade prizemlja i kata, skinut će se dio žbuke i obnoviti. Planiramo to već dvije godine, no čekali smo video nadzor izvana kako bi dodatno osigurali prostor od šaranja po fasadi. Ove godine Grad Velika Gorica je iz spomeničke rente osigurao sredstva za novu fasadu Muzeja Turopolja-rekla nam je ravnateljica Muzeja Margareta Biškupić.

Zadnji puta fasada je rađena 1996. godine kada je komplento uređena, a radove koji su ovih dana u tijeku prati Konzervatorski odjel Ministarstva kulture. Nakon fizičke obnove Muzeja u narednim godina slijedi i osuvremenjavanje stalnog postava.

-Prošle godine je obnovljen krov, ove godine smo imali radove na instalacijama unutar objekta i želimo još riješiti i rasvjetu u izložbenim prostorima. Dugoročni plan je novi suvremeniji stalni postav koji želimo realizirati kroz pet godina, što nam sada slijedi, multimedija, naočale za virtualnu stvarnost i novije tehnologije-dodala je Biškupić.

Galerija slika

Muzej Turopolja s novom fasadom bit će pod video nadzorom Muzej Turopolja s novom fasadom bit će pod video nadzorom

Podijeli