Novosti Sport Događanja

Učenici Osnovne škole Mladost iz Lekenika sudjelovali na studijskom putovanju u Puli i Poreču

20.05.2024. / Redakcija

U sklopu provedbe Erasmus + projekta „Education for new eco generation“ koji LAG Zrinska gora – Turopolje provodi u suradnji s partnerom na projektu OŠ Mladost Lekenik, 14. i 15. svibnja bili su rezervirani za studijsko putovanje na području Pule i Poreča.

Na studijskom putovanju sudjelovali su učenici 7. i 8. razreda OŠ Mladost Lekenik uz pratnju ravnatelja i učiteljica OŠ Mladost Lekenik te djelatnika LAG-a Zrinska gora – Turopolje.

-Prvog dana putovanja posjetili smo OŠ Monte Zaro u Puli gdje nas je u ime Grada Pule pozdravila pomoćnica pročelnice Odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Elvira Krizmanić Marjanović, a u ime škole ravnateljica Branka Sironić Buić.

Početak susreta obogatile su članice KUD-a Val predstavljajući čakavsku riječ i pjesmu, a rad školske zadruge Ekoznalci Montezarci predstavile su učenice Tehničke sekcije pod vodstvom učitelja Tehničke kulture i učiteljice kemije.

 

Ravnateljica je predstavila aktivnosti međunarodne eko škole Monte Zaro kao primjer dobre prakse u provedbi brojnih ekoloških projekata koji doprinose uspješnom radu i prepoznatljivosti ove najmanje, ali vrlo aktivne škole na području Grada Pule – istaknuli su iz LAG-a Zrinska gora Turopolje.

Drugi dan putovanja učenici su posjetili Srednju školu Mate Balote u Poreču.


-Na početku druženja obratio nam se ravnatelj Krešimir Bronić, a učenici su okupljenima kroz prigodnu prezentaciju predstavili što uključuje obrazovanje za zanimanje Agrotehničar. Bogati rad učeničke zadruge Parentino te provedbu brojnih Erasmus projekata predstavile su nam nastavnice Margita Žiković i Mirela Marković. Imali smo priliku obići školski vrt te vinograde i voćnjake koje učenici obrađuju u sklopu nastave.


Posjetom Srednje škole Mate Balote željeli smo sudionicima približiti brojne zanimljivosti koje pruža obrazovanje za zanimanje Agrotehničar, a koje mladima omogućuje stjecanje znanja i iskustava za kvalitetno bavljenje poljoprivredom i turizmom u budućnosti – poručili su iz LAG-a Zrinska gora Turopolje.

 

(Foto: LAG Zrinska gora - Turopolje )

Podijeli