Novosti Sport Događanja

FOTO Metaklapa i puhači osvojili srca građana na Goričkim večerima

19.05.2024. / Redakcija

 

Građani su se sinoć dobro zabavili uz glazbeni program koji su nam pripremile Goričke večeri. Ni toplo vrijeme nije ih spriječilo da uživaju u nastupu Puhačkog orkestra DVD-a Velika Gorica, koji je ispunio Park D. F. Tuđmana zvucima svoje glazbe.

Odlično raspoloženi glazbenici uspostavili su izvrstan kontakt s publikom već s prvom pjesmom, a glasni pljesak nagrađivao je njihov trud. Njihovim izvedbama ne bi se posramili ni svjetski izvođači — posebno su se istaknule obrade velikih hitova Michaela Jacksona koje su rasplesale publiku, dok je vrhunac večeri bio zaključen uspješnicama grupe Haustor.

 

Na pozornicu je potom stupila Metaklapa, koja se u naš grad vratila nakon dvije godine. Nakon nedavnog uspješnog koncerta u KD Lisinski, gdje su nastupali sa Zagrebačkim filharmonijskim orkestrom, odlučili su se istu energiju prenijeti i našoj publici.

 

Veliki heavy metal hitovi naizgled su nespojivi s klapskim pjevanjem, no kada je riječ o Metaklapi, sve je moguće. Ta neobična kombinacija metala, klapa i klasičnog orkestra pružila je jedinstveni zvuk kakav se rijetko čuje, a sinoćnji nastup ovog originalnog sastava bio je pravi šlag na torti subotnje večeri.

 

Naši sugrađani imaju priliku i večeras zaplesati uz Roberta Marekovića i Swingerse, koji će se popeti na pozornicu Parka D. F. Tuđmana u 20 sati.

(Sandra Sarija)

Podijeli