Novosti Sport Događanja

"Postali smo kuhari i napravili tortilje" - mališani uživaju na radionicama u sklopu Goričkih večeri

18.05.2024. / Redakcija

Danas je dan ispunjen događanjima od ranog jutra. U sklopu ovogodišnjih Goričkih večeri održana je vesela Radionica "Mala kuhinjica" na kojoj je sudjelovalo desetak djece predškolske i školske dobi (5-10 godina), s ciljem poticanja njihove samostalnosti u obavljanju kućanskih poslova. Ema, Marino, Lena, Klara i Luna su s radošću sudjelovali u pripremi tortilja s povrćem na radionici. Uživali su u sjeckanju povrća i dijeljenju svojih omiljenih vrsta povrća.

-Bilo je super. Najzanimljivije je bilo rezanje povrća. Paprika, kupus, salata, rajčica sve smo to upoznali - pohvalili su nam se mališani koji i inače vole doma pomagati mama u kuhinji.

-Ja inače volim kuhati ali nemam puno vremena - rekla je Luna, a Ema je dodala kako voli raditi pite.

Nakon radionice su entuzijastično djeca su izrazila želju za ponovnim sudjelovanjem, naglasivši da su se sjajno zabavile i da su uživale u svakom trenutku.

- Ova radionica mi je bila super i nisam očekivala da će biti tako dobra - zaključila je Luna.

Kulinarske radionice i inače se održavaju jednom mjesečno pod vodstvom Željke Varivode, a raspored možete pratiti na stranicama Pučkog učilišta.

-Želimo djeci pružiti priliku da se upoznaju s osnovnim kućanskim alatima i procesom pripreme hrane kako bi se osnažili za budućnost. Djeca su tijekom radionice imala priliku prvi put isprobati nove namirnice, a njihove reakcije su bile iznimno pozitivne - rekla je voditeljica Željka.

Jutros se u Pučkom učilištu održala i tradicionalna modna revija, na kojoj su se predstavile polaznice Tečaja krojenja i šivanja. Kandidatkinje su imale priliku pokazati svoje kreacije pod budnim okom Višnje Vučin iz obrta Ivančica.

Ne zaboravite da nas danas čeka uzbudljiv popodnevno/večernji program. U 19.30 h u Parku dr. F. Tuđmana počinje koncert Puhačkog orkestra DVD-a, a u 20.30 na scenu nam dolaze dobro poznata Metaklapa. Vidimo se.

 

(Sandra Sarija)

Galerija slika

"Postali smo kuhari i napravili tortilje" - mališani uživaju na radionicama u sklopu Goričkih večeri "Postali smo kuhari i napravili tortilje" - mališani uživaju na radionicama u sklopu Goričkih večeri "Postali smo kuhari i napravili tortilje" - mališani uživaju na radionicama u sklopu Goričkih večeri "Postali smo kuhari i napravili tortilje" - mališani uživaju na radionicama u sklopu Goričkih večeri "Postali smo kuhari i napravili tortilje" - mališani uživaju na radionicama u sklopu Goričkih večeri "Postali smo kuhari i napravili tortilje" - mališani uživaju na radionicama u sklopu Goričkih večeri "Postali smo kuhari i napravili tortilje" - mališani uživaju na radionicama u sklopu Goričkih večeri "Postali smo kuhari i napravili tortilje" - mališani uživaju na radionicama u sklopu Goričkih večeri "Postali smo kuhari i napravili tortilje" - mališani uživaju na radionicama u sklopu Goričkih večeri

Podijeli