Novosti Sport Događanja

Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik

08.05.2024. / Redakcija

Ni jaka kiša koja je počela padati nije spriječila vrijedne volontere koji su se priključili akciji čišćenja okoliša „Od izvora do mora” na potezu od Velike Mlake prema Mičevcu. Ovi vrijedni i savjesni građani vraćaju prirodi njen sjaj koji uništavaju nesavjesni građani bacanjem raznog otpada iz svojih automobila ali i iz kamiona koji prevozi građevinski otpad. Našlo se tu svega – od plastičnih vrećica, boca, šute, pa sve do stare wc školjke. Čišćenju se priključio i prvi čovjek Velike Gorice.

- Ovo je već tradicionalna akcija s našim partnerima „Od izvora do mora” kojom pobuđujemo svijest i vodimo računa o prirodi. Posebice posljednjih godina uhvatili smo se ukoštac sa sprječavanjem ilegalnog odbacivanja otpada od strane sugrađana, ali i građana susjednoga Zagreba. Budimo svijest o pravima treće generacije, o zaštiti okoliša i prirode koja bi trebala biti na jednoj većoj razini da se ovakvi prizori i scene ne bi događali u našem gradu – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Unatoč nadzornim kamerama građani i dalje ne poštuju upozorenja.

- Kao Grad znatno smo postrožili novčane kazne za sve one koji budu uhvaćeni u ovome prekršaju. Bili ste svjedoci i komunicirali smo prema medijima o onima koji su uhvaćeni zahvaljujući kamerama koje smo postavili u ilegalnom odlaganju otpada. Postavljeno ih je oko 30 na području Grada Velike Gorice, unazad dvije i pol godine, u narednim mjesecima postavit ćemo još 20 i nećemo stati dok ne dođemo do onoga što želimo, a to je osnovni bonton u prirodi koji glasi: „Ostavi je onakvom kakvu si je našao” - dodaje gradonačelnik i naglašava:
- Obećavam da će ih kazne koje će dobiti od nas puno skuplje koštati nego da su onako po zakonu odložiti taj otpad.

Kako bi poslali poruku da su jači od onih koji bez savjesti zagađuju prirodu, volonterskim akcijama koje imaju za cilj brigu o okolišu priključila se i tvrtka iz Zagreba u kojoj rade dvojica naših sugrađana.

- To je dio naše strategije, nije klišej, mi zaista sudjelujemo u akcijama poput ove. Prošle godine bili smo u akciji čišćenja šume Žutice, a u jesen ćemo sudjelovati u akciji pošumljavanja – kazala je predstavnica tvrtke Printec Croatia Vesna Šimić.

Pored brojnih reciklažnih dvorišta priroda zaista ne bi trebala biti kanta za smeće.

Galerija slika

Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik Volonteri čistili okoliš u sklopu akcije" Od izvora do mora": Skupljali stare gume, boce i wc školjke, priključio im se i gradonačelnik

Podijeli