Novosti Sport Događanja

Gorica ide po iznenađenje na Maksimir: Svjesni smo da je u Kupu svašta moguće

28.02.2024. / Damir Žbulj

Pobjeda nad Slaven Belupom i prekid crnog niza od šest uzastopnih izgubljenih prvenstvenih dvoboja stigla je u pravom trenutku, uoči dvoboja četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa s Dinamom na Maksimiru, ove srijede od 18 sati!

Plavima će to biti treća utakmica u samo šest dana, nakon prolaska u osminu finala Konferencijske lige preko Betisa i nedjeljnog slavlja nad vodećom Rijekom...

"Raspoloženje u momčadi je odlično, na jako visokoj razini, svjesni smo da nemamo puno vremena za nikakva slavlja niti opuštanja jer čeka nas nova službena utakmica, ovaj put u Kupu. Nedavno smo protiv Gorice igrali u prvenstvenom dvoboju, bilo je s naše strane dominantno, ali trebalo je vremena dok probijemo taj njihov blok. Vjerujem da će i sad doći sa sličnom idejom, možda će biti malo hrabriji s loptom i moramo biti na maksimumu ako želimo proći dalje," naglasio je Dinamov trener Sergej Jakirović te dodao:

"To je nova utakmica, svjesni smo da je u Kupu svašta moguće, zato i kažem da moramo biti na maksimalnoj razini. Oni su također igrali u nedjelju, odmah iza nas, pa vjerujem da će i kod njih doći do određenih rotacija. Naravno, i mi moramo paziti na našu energetsku potrošnju, skupilo se u tri dana jako puno napora. Neke ćemo pozicije sigurno zarotirati, dati priliku i nekim drugim dečkima koji također jako dobro treniraju i cijelo su vrijeme podrška momčadi i tako još proširiti roster jer u nadolazećem razdoblju igrat ćemo stvarno jako puno i trebat će nam svaki igrač."

Mjesto u polufinalu već su izborili Lokomotiva, minimalnom pobjedom nad Osijekom, te Hajduk, uvjerljivom partijom protiv Varaždina. Turopoljski prvoligaš ima se pravo nadati iznenađenju...

"Hvala Bogu na pobjedi u nedjelju. Nije bilo lako niti nama, a najmanje igračima na terenu. Pod velikim pritiskom oni su pokazali jednu stabilnost, zrelost i ta pobjeda je došla kroz igru. Nije bilo puno prostora, ali smo pokušavali i nismo se bojali lopte i igre. Iz jednog prekida nas je nagradilo s tri boda," istaknuo je u najavi pomoćni trener Mensur Mujdža pa poručio:

"Dobili smo vjetar u leđa, ali sigurno kako nam neće biti lako na Maksimiru. Unatoč svemu, već smo imali dosta utakmica na Maksimiru gdje smo dobro izgledali, ostali i neporaženi i svakako da ćemo probati proći dalje. Na nama je da se što bolje spremimo i da toi na terenu i pokažemo..."

"Kvaliteta Dinama je i ta širina. Imaju puno igrača koji bi u svakom drugom klubu u Hrvatskoj bili u prvom sastavu. Sigurno će oni napraviti određene promjene, s obzirom na to koliko su utakmica odigrali u posljednje vrijeme, no, vjerujem da oni kvalitetom neće puno odskakati i svakako nas čeka jedan težak protivnik," zaključio je Mujdža.

Trener Jeličić morat će 'izmisliti' zamjenu za desni stranu u izostanku Munksgaarda i nakon odlaska Raspopovića, a bit će zanimljivo vidjeti s kojih prvih 11 će krenuti na Maksimiru. Promjena u odnosu na dvoboj protiv Farmaceuta će sigurno biti...

 

 

Podijeli