Novosti Sport Događanja

Štiglec 'zapjevao' protiv Hajduka: Lijepo je zabiti, a još je ljepše što smo okrenuli rezultat u zadnjim minutama i pobijedili!

22.09.2023. / Damir Žbulj

Iskusni lijevi bek Dino Štiglec u veljači je ove godine stigao u Goricu kako bi pomogao u borbi za opstanak. Pokazao se Dino kao izuzetno važna karika na tom nevjerojatnom putu, a sa stabilnim partijama nastavio je i u novoj prvoligaškoj sezoni!

U spektakularnom preokretu protiv Hajduka zabio je i svoj prvi pogodak u dresu Gorice i naravno kako će mu ta utakmica ostati u posebnom sjećanju.

Međutim, nije bilo puno vremena za slavlje, a nova utakmica već ju u subotu u Puli.

"Atmosfera je uvijek dobra, a pogotovo sada nakon dvije pobjede. Ljepše je kad se pobjeđuje, ali kemija je uvijek dobra među nama..."

"Naravno da mi je drago što sam zabio svoj prvi gol za Goricu, kad zabiješ ekipi koja pretendira na prvo mjesto. Lijep je osjećaj, a još ljepše je što smo pobijedili, što smo uspjeli okrenuti rezultat u zadnjim minutama i što nam to daje veliki vjetar u leđa za iduće utakmice. Raspored nam ne ide u prilog i potencijalno možemo upasti u zamku već protiv Istre," iskreno je poručio Štiglec.

Istra je ove sezone odigrala osam utakmica, upisala je tek jednu pobjedu, onu protiv Hajduka na Poljudu prije reprezentativne pauze, uz četiri remija i tri poraza.

"Očekujem tešku utakmicu u Puli, teren im nije u najboljem stanju, igramo protiv ekipe koja ima i glavu i rep, teže nadigravanju. Ne trebamo previše misliti o njima, trebamo misliti o sebi, imamo svoj plan, dobro smo ih analizirali i znamo što trebamo raditi i nema tu neke velike filozofije," naglasio je 30-godišnji lijevi bek Gorice.

Turopoljski prvoligaš je odigrao sedam utakmica, pobijedio u tri, tri puta remizirao te izgubio tek minimalno u Osijeku. Na odličnom je četvrtom mjestu ljestvice s 12 osvojenih bodova, tri manje od vodećeg Hajduka i jedan bo iza Rijeke i Dinama, koji ima i utakmicu manje.

Dobre vijesti stigle su i na adresu Nogometne škole HNK Gorica, nakon što su u klub stigla četiri reprezentativna poziva.

"Naši pioniri Elisandro Kožina, Francis Chinedu Echue i Juraj Frigan dio su reprezentacije do 15 godine koja će u sklopu UEFA U-15 razvojnog turnira odigrati tri utakmice, dok je kadet Luka Vrzić dobio poziv U-17 reprezentacije, koja će krajem mjeseca odigrati dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom BiH," javili su iz HNK Gorica.

Suparnici U-15 reprezentacije bit će Slovačka, Slovenija i Turska.

 

Standings provided by Sofascore

 

Podijeli