Novosti Sport Događanja

Oduševljeni su što im u kvart dolazi nacionalni nogometni kamp: „Očekujem jedan ekonomski zamah naše četvrti, kroz rast smještajnih kapaciteta i ugostiteljske ponude“

26.05.2023. / Anes Šuvalić

Posjetili smo Gradsku četvrt Rakarje i porazgovarali s predsjednikom Vedranom Zobecom i njegovim zamjenikom Markom Žgelom. Kao najveći problem ove gradske četvrti naveli su prometnu infrastrukturu, točnije nogostupe. Glavna ulica u ovom naselju ima nogostup, ali u ostalima on nedostaje. Najkritičnije su ulice Ilovnjak i Klarići.

- Tu je dosta gust promet zbog vojske, a tuda prolaze i autobusi. Tim putem djeca idu u školu i dosta je zeznuto tuda prolaziti tijekom hladnijih mjeseci kad ima puno kiše, magle i snijega. Te ulice su najprometnije ujutro od 7 do 8 sati i poslije podne od 16 do 17 sati, tu se ne može prolaziti – istaknuo je Žgela.

Veliki problem na ulicama bez nogostupa predstavlja i parkiranje vozila uz cestu pa su pješaci, a najčešće djeca, prisiljeni hodati posred prometnice. 

- Mi smo upozoravali i molili naše sumještane da vozila ne parkiraju uz cestu, već u vlastitom dvorištu. Ljudi ne razmišljaju da zbog njegovog vozila nečije dijete mora hodati po cesti dok mu u susret s druge strane dolazi automobil. Nepojmljivo mi je to. Ja svoj automobil nikad ne ostavljam na cesti – objasnio je Zobec.

Nakon velike tragedije u kojoj je život izgubio njihov mladi sumještanin, u Rakarskoj ulici postavljeni su i uspornici.

- Nažalost, morala se dogoditi tragedija da bi na ulazu u naselje dobili uspornike. Godinama smo se borili da  ga postave i ispred trgovine, jer tu se nalazi i autobusno stajalište te tu klinci čekaju autobus kad idu u školu. Mi smo kao Vijeće Gradske četvrti tražili da se postavi uspornik i na izlasku prema Kobiliću – dodao je naš sugovornik.

U tijeku su radovi na društvenom domu, u koji od 2000. godine nije uložena niti jedna kuna. Stolarija i stvari pa i instalacije grijanja koje se nalaze u domu nabavili su svojim novcem mještani Rakarja.

- Mi smo nekad imali običaj da na proštenju u Vukovini imamo svoj veliki šator i sav novac koji smo tamo zaradili ulagali smo u društveni dom.  Međutim, promijenila su se vremena i mladima to više nije zanimljivo. S gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom  uspjeli smo dogovoriti da se dom energetski obnovi – kaže predsjednik Vijeća Gradske četvrti.

Predsjednik Zobec otkrio nam je kako se na posljednjim lokalnim izborima okružio mlađom ekipom, koja je spremna preuzeti brigu o naselju. To su , kako nam kaže, pokazali akcijom u kojoj su prikupili 800-tinjak potpisa sumještana i uz pomoć Grada Velike Gorice privukli jednog telekom operatera da u njihovo naselje uvede optički internet. Među njima je i njegov zamjenik Marko.

- Ja Rakarje ne bih mijenjao za ništa. Meni je ovo najbolje mjesto za živjeti u Velikoj Gorici. Mirno je ovo naselje i ovdje nema puno buke, a nema niti provala. Dobro smo povezani s centrom grada, treba nam 10 do 15 minuta pješice. Iako mnogi nisu vjerovali, uspjeli smo ostvariti naš cilj i dovesti optički internet u naše mjesto – kaže nam Marko.

Ova četvrt postaje sve zanimljivija i investitorima koji ondje planiraju u skorije vrijeme izgraditi 90-tak stanova. U narednih pet godina može se očekivati da broj stanovnika porasti za 400 do 500 stanovnika. Kako su nam rekli naši sugovornici pravo je vrijeme da se počne razmišljati i o izgradnji dječjeg vrtića u nekoj bližoj budućnosti. Razvoj ove gradske četvrti nesumnjivo će ubrzati i izgradnja nogometnog kampa HNS-a.

- Svi ćemo imati koristi od kampa. Očekujem jedan ekonomski zamah naše četvrti, kroz rast smještajnih kapaciteta i ugostiteljske ponude“– zaključio je Zobec.

Galerija slika

Oduševljeni su što im u kvart dolazi nacionalni nogometni kamp: „Očekujem jedan ekonomski zamah naše četvrti, kroz rast smještajnih kapaciteta i ugostiteljske ponude“ Oduševljeni su što im u kvart dolazi nacionalni nogometni kamp: „Očekujem jedan ekonomski zamah naše četvrti, kroz rast smještajnih kapaciteta i ugostiteljske ponude“ Oduševljeni su što im u kvart dolazi nacionalni nogometni kamp: „Očekujem jedan ekonomski zamah naše četvrti, kroz rast smještajnih kapaciteta i ugostiteljske ponude“ Oduševljeni su što im u kvart dolazi nacionalni nogometni kamp: „Očekujem jedan ekonomski zamah naše četvrti, kroz rast smještajnih kapaciteta i ugostiteljske ponude“ Oduševljeni su što im u kvart dolazi nacionalni nogometni kamp: „Očekujem jedan ekonomski zamah naše četvrti, kroz rast smještajnih kapaciteta i ugostiteljske ponude“ Oduševljeni su što im u kvart dolazi nacionalni nogometni kamp: „Očekujem jedan ekonomski zamah naše četvrti, kroz rast smještajnih kapaciteta i ugostiteljske ponude“ Oduševljeni su što im u kvart dolazi nacionalni nogometni kamp: „Očekujem jedan ekonomski zamah naše četvrti, kroz rast smještajnih kapaciteta i ugostiteljske ponude“ Oduševljeni su što im u kvart dolazi nacionalni nogometni kamp: „Očekujem jedan ekonomski zamah naše četvrti, kroz rast smještajnih kapaciteta i ugostiteljske ponude“

Podijeli