Novosti Sport Događanja

Skauti iz cijele Hrvatske upoznali se s radom ZTC-a

25.05.2023. / Ivana Ćurić

Izviđači iz svih dijelova Hrvatske posjetili su i razgledali Zrakoplovno-tehnički centar d.d. u Velikoj Gorici. Posjet je organiziran u sklopu godišnjeg nacionalnog okupljanja, 14. Zborovanja izviđača Hrvatske, na kojem se protekloga vikenda u izvršnoj organizaciji Turopoljske udruge skauta “Tur” u Velikoj Gorici okupilo tisuću izviđača.

U pratnji djelatnika ZTC-a skauti su obišli hangare u kojima se održavaju protupožarni avioni Canadair CL-415 i Air Tractor AT-802 i hangar u kojem se izvode radovi na helikopterima.

-Upoznavajući ih s poslovima koje obavljaju, radnici ZTC-a izviđačima su približili zanimanje zrakoplovnih tehničara. Zahvaljujući njihovim znanjima, sposobnostima i iskustvu uspješno se održavaju i pripremaju za operativnu uporabu zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i drugih poslovnih subjekata s kojima ZTC surađuje-priopćili su iz Zrakoplovno-tehničkog centra.

U dvorišnom prostoru izviđači su vidjeli dio starih zrakoplova i MiG-21, legendarni Osvetnik Dubrovnika, ispred kojeg su fotografijom završili svoj skautski obilazak.

Galerija slika

Skauti iz cijele Hrvatske upoznali se s radom ZTC-a Skauti iz cijele Hrvatske upoznali se s radom ZTC-a Skauti iz cijele Hrvatske upoznali se s radom ZTC-a Skauti iz cijele Hrvatske upoznali se s radom ZTC-a Skauti iz cijele Hrvatske upoznali se s radom ZTC-a

Podijeli