Novosti Sport Događanja

Glumili, pisali, kazivali: Učenici se okupili na gradskom Lidranu

08.02.2023. / Ivana Ćurić

"Lidrano 2023" na gradskoj razini danas je u Buševcu okupio goričke učenike koji su se predstavili na ovoj smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva.

Ovogodišnji domaćin Lidrana za škole iz Velike Gorice i susjednih općina bila je Osnovna škola Vukovina.

-Sve škole su sudjelovale barem u jednom djelu smotre, imali smo 14 scenskih nastupa, 20 literarnih radova i osam novinarskih radova, a što će povjerenstva predložiti za županijsku smotru znat ćemo u poslijepodnevnim satima. Drago nam je da su se učenici i njihovi mentori odazvali ovogodišnjoj smotri i da smo se okupili u našoj Područnoj školi u Buševcu i Domu kulture gdje su bili scenski nastupi, i hvala svima koji su nam pomogli u organizaciji-poručio je ravnatelj OŠ Vukovina Damir Bedić.Na smotru je pristiglo 20 literarnih radova i osam novinarskih radova potpisanih zaporkama, a o kojima će povjerenstva odlučiti koji će biti poslani na Županijski Lidrano.


Scenski dio smotre održan je u Domu kulture Buševec. U kazivanju poezije na pozornicu su izašli učenici Lorena Srbić, Val Baričević, Sara Bedenik, Jana Lacković iz OŠ Nikole Hribara, zatim Brankica Horvat iz OŠ Pokupsko te Marija Malčić iz OŠ Eugena Kvaternika. 
Monolozima su se predstavili Judita Sičić (OŠ Eugena Kvaternika), Leon Sučec (OŠ Pokupsko). David Juvan i Patricia Kuzmić iz OŠ Slavka Kolara, zatim Marin Puljiz iz OŠ Ščitarjevo i Mateo Quinn Brozičević iz OŠ J.Habdelića.

Iznenađuje da je ove godine bio samo jedan skupni scenski nastup i to onaj dramske skupine iz OŠ Vukovina pod nazivom „Sladoledar“ i pod mentorstvom učiteljice Natalije Bobesić.

-Zadovoljstvo mi je da mlade zanima dramski izričaj, dan je bio prekrasna, djeca su bila odlična, drago mi je da je kultura ovdje u Buševcu na visokim granama i da se lijepo odgaja u tom pogledu-rekla je Karmen Sunčana Lovrić, glumica i samostalna umjetnica koja je bila u četveročlanom povjerenstvu za dramsko stvaralaštvo.

Nakon dramskih nastupa održani su i okrugli stolovi o literarnim i novinarskim radovima, a učenici su čekanje rezultata kratili družeći se u PŠ Buševec gdje je bio i organiziran ručak za sve sudionike. Svi rezultati bit će poznati u posljepodnevnim satima.

Galerija slika

Glumili, pisali, kazivali: Učenici se okupili na gradskom Lidranu Glumili, pisali, kazivali: Učenici se okupili na gradskom Lidranu Glumili, pisali, kazivali: Učenici se okupili na gradskom Lidranu Glumili, pisali, kazivali: Učenici se okupili na gradskom Lidranu Glumili, pisali, kazivali: Učenici se okupili na gradskom Lidranu Glumili, pisali, kazivali: Učenici se okupili na gradskom Lidranu Glumili, pisali, kazivali: Učenici se okupili na gradskom Lidranu Glumili, pisali, kazivali: Učenici se okupili na gradskom Lidranu Glumili, pisali, kazivali: Učenici se okupili na gradskom Lidranu Glumili, pisali, kazivali: Učenici se okupili na gradskom Lidranu Glumili, pisali, kazivali: Učenici se okupili na gradskom Lidranu Glumili, pisali, kazivali: Učenici se okupili na gradskom Lidranu Glumili, pisali, kazivali: Učenici se okupili na gradskom Lidranu

Podijeli