Novosti Sport Događanja

Turić: Bili smo dobri, bili smo blizu, ali još uvijek nam nedostaje 'ono nešto' protiv ekipa poput Zadra

07.02.2023. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice pružili su u Gradskoj sportskoj dvorani solidan otpor favoriziranom Zadru, ali gosti su na kraju slavili rezultatom 71:82 (19:19, 14:24, 13:22, 25:17).

Bikovi su bili ravnopravan suparnik u prvoj dionici, koja je završila neodlučeno, međutim, Zadrani u drugoj četvrtini odlaze na deset razlike, a u nastavku ekipa Danijela Jusupa ima i 'plus 20'.

Ipak, Gorica koristi opuštanje suparnika u završnici, a na početku posljednje minute dolazi na samo šest koševa minusa.

Kapetan Mašić je tricom mogao u potpunosti zakomplicirati utakmicu, ali su se gosti na kraju 'izvukli' te su s linije slobodnih bacanja potvrdili pobjedu.

Dino Cinac nije bio na raspolaganju treneru Turiću i Zadar je dominirao u skoku, što se pokazalo ključnim za osvajanje bodova.

Novopridošli Milan Lužaić i Karlo Uljarević predvodili su Goricu s 14 poena, a solidnu partiju pružio je i Jure Gunjina, još jedno relativno novo lice, koji je imao 13 koševa i osam skokova.

Prvo ime u pobjedničkim redovima bio je reprezentativac Dario Drežnjak, koji je utrpao 24 koša, uz osam skokova. Nezaustavljiv je bio i Karlo Žganec s 15 poena i 14 skokova, dok je 14 koševa, pet skokova i četiri asistencije dodao Marko Ramljak.

Najbolji igrač Zadra, Luka Božić, nije bio u Jusupovom sastavu za ovaj dvoboj.

"Čestitam Zadru na pobjedi. Borili smo se, dali smo sve od sebe, ali je teško je igrati protiv ovakve ekipe. Njihovih 19 skokova u napadu samo pokazuje da nismo mogli imati kontrolu obrambenog skoka. Nedostajalo nam je 'ono nešto' kad smo došli na samo šest razlike, izostala je realizacija. Bili smo dobri, bili smo blizu, ali još uvijek ne ide protiv ovakvih momčadi. Nadam se kako ćemo u petak protiv Cedevite Juniori biti još bolji i da ćemo pružiti jednu dobru utakmicu," rekao je nakon dvoboja trener Turić.

Nova prilika za iznenađenje bit će u petak protiv Cedevite Junior, koja je trenutno vodeća na ljestvici s 15 pobjeda i četiri poraza.

Bikovi su na dnu sa samo tri pobjede.

 

 

 

(Foto: KK Gorica, Nenad Mudrinić)

Podijeli