Novosti Sport Događanja

Čovjek koji pomiče granice: Unatoč invaliditetu, za šest mjeseci odbiciklirao od Savudrije do Istanbula

19.11.2022. / Redakcija

Unatoč invaliditetu, Slaven Škrobot odlučio je živjeti svoje snove i putovati svijetom te o svojim pustolovinama i problemima s kojim se susreće pisati na svojem blogu. Iako je već nebrojeno puta pomaknuo vlastite i tuđe granice te svojim usponima na razne vrhove u kolicima rušio svjetske rekorde, prošle godine odlučio se na jedan sasvim novi izazov. S posebno prilagođenim biciklom na ruke krenuo je iz Savudrije i u šest mjeseci putovanja odbiciklirao do Istanbula.

Jedan skok u more zauvijek je promijenio Slavenov život i prikovao ga za kolica. Nakon godinu dana rehabilitacije i s dijagnozom „tetraplegičar“ morao je dobro razmisliti kako dalje.

- Rekao sam sebi neću se predati, zatvoriti i odustati. Odlučio sam uživati u životu i izvući maksimum iz ovoga što mi je „ponuđeno“. I tako smo jednog dana došli na ideju da za Novu godinu odemo u Sarajevo. Bio je to moj prvi put i nisam znao što me čeka niti kako će moje tijelo reagirati. I tu je nekako sve krenulo, uslijedio je put u Madrid te moja prva vožnja avionom i novi izazov. Nakon toga, obišao sam pola Europe i svaki put sam bio osjećaja kao da nisam otišao dovoljno daleko od kuće, da mi treba nešto dalje, više, ekstremnije, egzotičnije i luđe – objasnio je Slaven početke svoga novog životnog puta.

Na svojim putovanjima obišao je Afriku, Aziju, Australiju i Europu, a kako je bilo „provozati“ se od Savudrije do Istanbula možete doznati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta u utorak od 19 sati na predavanju koje će održati svjetski putnik i bloger Slaven Škrobot.

Podijeli