23.09.2010

Zvukovi mandoline u Galženici

Večeras, u 19:30 sati u dvorani Galženica, održat će se koncert pod nazivom "Moje usne i poljubac tvoj" grupe Duo Corde u sastavu Josip Orešković, mandolina; Ambrozije Puškarić, gitara i Lea Bulić, mezzosopran.

Duo „Corde“ osnovali su 2003. mandolinist Josip Orešković i gitarist Ambrozije Puškarić. Uz umjetničke ciljeve misija im je promoviranje i populariziranje mandoline kao umjetničkog instrumenta. Okosnicu njihova programa čini klasična glazba pisana za mandolinu, koja uključuje djela L. van Beethovena, R. Calacea, W. A. Mozarta, D. Scarlattia i drugih.

Duo „Corde“ također njeguje i izvodi glazbu za mandolinu drugih glazbenih žanrova, kao što su popularne melodije, filmska glazba, opere i operetne arije. Izvodi i glazbu za druge sastave, prilagođavajući je mandolini i gitari, te rado i često surađuje i s vokalnim solistima.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

Zadnje objavljeno

Utorak - 06.12.2016 Side Project u Galženici
Ponedjeljak - 05.12.2016 Moderna "bajka" Scene Gorica