Novosti Sport Događanja

Gorica nije 'zapaprila' Sopiću, Rijeka s tri komada ponovno ispred Dinama

21.04.2024. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice nisu uspjeli 'zapariti' svom bivšem treneru Željku Sopiću i njegovoj Rijeci u borbi za naslov prvaka Hrvatske. Nakon poraza u prošlom kolu od Dinama, turopoljski prvoligaš je bez bodova ostao i na Rujevici, ali nije ostavio loš dojam...

Već u otvaranju dvoboja Gorica je bila opasna, Rukavina je proigrao Soldu, ali njegov pokušaj sigurno zaustavlja Labrović. Domaći su odgovorili preko Obregona, a u osmoj minuti je ponovno Labrović morao intervenirati, nakon ubačaja Štigleca i udarca glavom Vujnovića.

Odlično se ekipa Rajka Vidovića branila i zaustavljala sve suparničke pokušaje u prvom dijelu. Posebno je neugodan bio dalekometni pokušaj Tonija Fruka, bivšeg igrača Gorice, kao i 'slobodnjak' Marca Pašalića, na isteku prvih pola sata susreta.

Burno su gosti prosvjedovali kad je u 39. minuti Mitrović još jednom završio na travnjaku, Bruno Goda ga je gotovo polomio, ali sudac Erceg nije svirao niti prekršaj.

Sreća da Mitroviću u toj situaciji nije pukla noga...

No, on se brzo oporavio i praktički u idućem napadu proigrao Vujnovića, koji je loptu, umjesto u praznu mrežu, poslao u gredu. Ipak, akcija je prekinuta zbog zaleđa crnogorskog napadača.

Bilo bi zanimljivo vidjeti što je trener Sopić rekao svojim igračima na poluvremenu, jer je Rijeka u nastavku ubacila u veću brzinu, a nekoliko zamjena je i odlučilo ovaj dvoboj.

Iako, ponovno je prva prava prilika bila ona Gorice, kad je Pršir sjajno u prazan prostor izbacio Mitrovića, koji se umjesto udarca odlučio na dodavanje za Vujnovića na petercu. Nije to dobro završilo, Goda je uspio zaustaviti tu akciju, a iz kornera se nije ništa opasno dogodilo...

Ulaskom Marka Pjace i Mirka Marića u 55. minuti utakmice bilo je jasno kako Sopić kreće svim snagama po tu važnu pobjedu za povratak na vrh ljestvice.

Prvo je Franjo Ivanović, koji je još na poluvremenu zamijenio Jankovića, pogodio gredu, pola sata prije kraja je Maloča morao 'počistiti' s gol linije, a sve je bilo odlučeno u 68. minuti...

Pašalić je ubacio u gorički kazneni prostor, Pjaca se sjajno postavio ispred Munksgaarda i poentirao glavom, što se i ne događa tako često. Lopta se odbila od tla i Banić je bio nemoćan. Upravo je Munksgaard ušao u igru nekoliko minuta ranije umjesto ozlijeđenog Krizmanića i domaći su to na najbolji mogući način iskoristili.

Konačnu potvrdu slavlja na Rujevici dočekali smo desetak minuta prije kraja, kad je silovito opalio Petrovič, a lopta se na putu do mreže odbila, vjerojatno od Jurića, promijenila smjer i ponovno je Banić bio svladan.

Na konačnih 3:0 postavio je Bruno Goda u 89. minuti, nakon asistencije Marića i sjajnog udarca 'špicom', koji vrataru Gorice nije ostavio nikakve šanse.

Rijeka i Sopić su ponovno na vrhu, a Gorica je nakon novog poraza ostala na 35 osvojenih bodova. U idućem kolu na Gradski stadion stiže Osijek, iduće nedjelje od 17 sati.

 

Standings provided by Sofascore

 

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli