08.11.2010

Zimske službe spremne

Gradska zimska služba danas je predstavile svoje snage kojima će se suprostaviti zimskim uvjetima. Ralice, posipači, traktori i ljudstvo spremni je za zimu. Priliku da upogone svoje strojeve ipak će pričekati još jedno vrijeme jer dugoročne vremenske prognoze najavljuju topao mjesec.

Zimska služba podjeljena je na veliku i malu službu. Velika s jedanaest vozila komunalca i kooperantima brine za prohodnost gotovo 130 kilometara cesta, dok dodatnih 270 km odrađuju kooperanti s traktorima i ralicama. Mala služba čiste pješačke staze, trgove i autobusna stajališta.

zimskaslužba1.jpg
Mala zimska služba brine se za pješačke površine, trgove i autobusna stajališta foto:RVG

– Mi ćemo učiniti sve što možemo kad padnu prvi snjegovi da uradimo svoj posao u što kraćem roku, no pozivam i građane da rade zajedno s nama i da se pridržavaju određenih pravila i prioriteta u zimskom razdoblju - rekao je direktor VG Komunalca Josip Kolarec, a prenosi RVG.

Sezona pripravnosti službe počinje 15. studenog i traje sve do sredine ožujka te je organizirana prema prioritetima i stupnjevima pripravnosti.

Opremu kojom zimska služba raspolaže provjerili su i gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik Stjepan Kos, te policijski inspektor Ante Brkić.

- U predstojeću zimsku sezonu ulazimo sa svim raspoloživim kapacitetima u gradu i okolici i spremni smo na sve izazove - rekao je gradonačelnik Barišić.

zimskaslužba2.jpg
Velika zimska služba mora omogućiti prohodnost na 400 km cesta u V.Gorici foto:RVG

Ne bude li značajnijih snježnih padalina u kratkom vremenskom razdoblju ova zima za vozače na velikogoričkom području mogla bi proći u najboljem redu.


Komentari
10.12.2012 - ....... 1
ma kakve j...zimske službe..živim kod doma zdravlja..ralice uopće nisu prošle...čak niti tamo...užasna je ova gorica postala po pitanju bilo čega..:-(
09.12.2012 - iggy
OBRISANO zbog neprimjerenog vokabulara
09.12.2012 - Okac 2
Gdje ste to zatrpani?
09.12.2012 - sunce007 2
Mogli bi nešto i očistiti. Sramota nigdje vas nema.Nažalost sam sa malim djetetom ostala več dva dana zatrpana,nemogu ni do dučana
26.11.2010 - i da i ne 1
DI SU TE SPREMNE ZIMSKE SLUZBE PA VANI PADAJU KRPE GOSPODO SMIJETE I NESTO OCISTIT A NE SAMO SE NASLIKAVATI
09.11.2010 - Mario
zašto je svake godine kada pada snijeg cesta od buzina super a do buzina katastrofa, dali ovo do buzina spada pod goricu ili županijske ceste
09.11.2010 - Mario 1
pa to su ti učinili uslugu da se malo razgibaš i skineš koju kaloriju koju si dobio za blagdane
08.11.2010 - hrvoje 1
Samo se nadam da mi neće, kao prošle godine, i to na Sveta Tri Kralja (kada mi nitko na službene telefone nije odgovarao jer je bio neradni dan) ralicama zatrpati kolni prilaz mojem dvorištu (što je ujedno i jedini moj izlaz s mojeg zemljišta). Nabili su mi snijeg i led na visinu oko jednog metra i 3-4 metra dužine cijelom širinom ceste (pa sam lopatao dobrih sat vremena ne bi li uspio izaći autom van)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.