25.03.2010

ZET vs HŽ


Dnevne migracije stanovnicima Velike Gorice nisu nepoznanica. Većina ih svakodnevno putuje u Zagreb, najčešće zbog odlaska na posao, u školu ili fakultet. Cilj je svima isti – stići što brže.

Sretnici koji mogu putovati automobilom, osim uobičajenih gužvi ujutro i poslijepodne, ne bi trebali imati problema. No, puno nas se ipak služi gradskim prijevozom, osobito đaci i studenti. Povezanost autobusne linije sa Zagrebom zaista se poboljšala posljednjih godina. Autobusi su novi, vožnja ugodnija, a i vozni red poštuje se više nego prije tako da ga nećete čekati duže od desetak minuta.

U vremenu od 5 do 8 ujutro te od 12 do 16 sati poslijepodne, kad ima najviše putnika, vozi brza linija s kojom ste u Zagrebu za 15 min, ako nema prevelike gužve u prometu. Problem s autobusnim linijama imaju stanovnici okolnih mjesta koji, da bi došli do Zagreba, moraju prvo nekako stići u Goricu, a autobusi voze zaista rijetko. Stanovnici već duže vrijeme upozoravaju na taj problem i nadamo se da će on uskoro biti riješen.

Najbrži put do Zagreba svakako je vlakom koji putuje na relaciji Sisak-Zagreb. Putovanje traje svega 10 min, ali samo se oni hrabri upuste u bitku s ovim oblikom prijevoza. Kažemo bitku, jer, ako ne živite negdje u blizini željezničke postaje, već u centru Gorice, teško ćete stići na vlak.

Nijedan gradski autobus ne vozi do željezničke postaje, a oni koji voze do lokalnih mjesta i s kojima bi se ipak moglo doći nemaju usklađen vozni red s vlakovima pa ćete doći prerano ili zakasniti. I unatoč molbama građana da se organizira autobusna linija te da vlakovi ujutro voze češće zbog većeg prometa putnika, nitko ništa ne poduzima.

Željeznički promet je naisplativiji i najbrži. Umjesto da ga razvijamo, mi ga zanemarujemo. Dok čekamo bolja vremena u HŽu, pouzdat ćemo se u ZET koji nas, unatoč svojim usponima i padovima, još uvijek vjerno vozi.

aa


Komentari
28.03.2010 - jajodokrajo
anonimus u pravusi brza nikad nemze doc za 15 min eventualno ljeti kad nema guzve(kad svi dotepenci odu u svoje vukoje..ne)onda moze doc za 18 min ako se poklopi da je dobar vozac i da ga hoce semafori inace radnim danom brzoj treba od 30 do 45 min
26.03.2010 - anonimus
brza za 15min?? možda nedjeljom poslije ručka, ali čak je i tad upitno..
26.03.2010 - Bambo_ocha
Eh, definitnivno.. I onda zakasis na vlak i ajd' nazad do busa hodaj i kak' god okrenes zakasnio si :)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati