01.04.2010

Zbor F.Lučić u posjetu Gradišćanskim Hrvatima


Gradski zbor „Franjo pl. Lučić“ prošlog je tjedna gostovao kod Gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj. Zbor je, pod ravnanjem prof. Dubravke Veliki, održao dva koncerta, predkorizmeni u Crkvi Svetog Duha u Šopronu, sa standardnim klasičnim i prigodnim pjesmama hrvatskih i stranih kompozitora i  hrvatskih narodnih pjesama obrađenih za četveroglasje u Hrvatskom kulturnom domu u Koljnofu.

Osim Šoprona, grada kojeg smatraju mađarskom Atenom ili Dubrovnikom, zbor je posjetio i grad Koszeg, Hrvatski Židan, gdje je o položaju tamošnjih Hrvata, njihovoj povijesti, jeziku i budućnosti, govorio vl. Dumović, nakon čega su posjetili i muzej sakralne umjetnosti u Prisiki.

zbormađarska.jpg

Na večeri u Koljnofu, nakon koncerta narodnih pjesama, sa zborom su zapjevali i zasvirali svoje narodne pjesme na arhaičnom hrvatskom, članovi tamošnje zajednice i mladež na tamburicama, te je zajednički zaključak - ponoviti to prekrasno gostovanje koje nije samo upoznavanje, već i podrška očuvanja entiteta koji služi na čast i novoj i staroj domovini.

Zbor poziva sve zainteresirane da im se pridruže, a osim klasičnog repertoara s vrhunskom podukom jamče i lijepo druženje, nastupe na prigodnim svečanostima i događajima i gostovanja, u domovini i inozemstvu. Probe su utorkom i petkom od 20 do 21,30 sati u Umjetničkoj školi „Franje Lučića“,  Slavka Kolara 39 u Velikoj Gorici.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati