17.01.2011

Zagonetni Svijet Maya

U utorak, 18. siječnja, u Pučkom otvorenom učilištu s početkom u 19 sati održat će se predavanje pod nazivom "Svijet Maya". Predavanje u dvorani gradske vijećnice će voditi Nataša Žaja iz udruge Nova Akropola iz Zagreba, a ulaz je slobodan.

Maye su jedna od najvažnijih starih kultura Srednje Amerike čije je postojanje od više tisuća godina ostavilo neizbrisiv trag. Svojim graditeljskim umijećima i sustavom hijeroglifa mogu se usporediti sa starim Egiptom, njihov kalendar i praćenje astronomskih pojava spada u najpreciznije u poznatoj povijesti, a praktični duh njihove civilizacije podsjeća na doba Rimskog Carstva. Bili su vrsni ratnici, umjetnici i izuzetni matematičari.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati