11.12.2010

VG Komunalac odradio 20 milijuna kuna

Tijekom ove godine na račun VG Komunalca prema ugovoru o održavanju nerazvrstanih cesta i javno-prometnih površina na području Velike Gorice ukupno je uplaćeno 20.400.000 kuna s porezom na dodanu vrijednost.

Za održavanje pak javnih zelenih površina u gradu istoj je tvrtki uplaćeno devet milijuna kuna.

Radnici Komunalca uređivali su ove godine Trg kralja Petra Krešimira IV od raskrižja s Ulicom Matice hrvatske do Trga kralja Tomislava. Za taj je posao plaćeno više od 726.000 kuna.

Obnovljena je Mikulčićeva ulica u Gradskoj četvrti Pleso, postavljena je oborinska kanalizacija te prometna signalizacija. Ti su radovi Velikogoričane stajali 897.000 kuna.

Ispred crkve u Vukovini uređivalo se parkiralište s oborinskom odvodnjom, a za te radove plaćeno je 1.577.263 kune.

Više od 66.000 kuna dano je za izradu dvorišne ograde područne škole u Donjoj Lomnici. Gradila su se i kombinirana igrališta u Donjoj Lomnici i Dubrancu, što je pak Velikogoričane stajalo 447.000 kuna.

Milijun i pol kuna iscurilo je iz velikogoričke gradske blagajne za gradnju Ulice Mate Lovraka. Radovi na toj ulici započeli su u studenome, a njihov završetak predviđen je za pedesetak dana. Idućeg tjedna trebala bi se završiti kanalizacija u Vukomeričkoj ulici, čija je vrijednost 515.000 kuna.

U idućoj godini Velika Gorica planira izgraditi vodovodnu mrežu u naseljima Petina, Selnica, Bapče, Kosnica, Lazini Čičkoj i Čičkoj Poljani, Črnkovcu, Ribnici i Gornjoj Lomnici.

Magistralni vodovod postavljat će se pak na relacijama Lukavec – Dubranec – Cvetković Brdo te Sop Bukevski – Zablatje – Strmec Bukevski i u Trnju. Za te radove u velikogoričkome proračunu mora se pripremiti oko šest milijuna kuna.

autor: Lana Kovačević / Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.