12.05.2010

Večeras predstava Arijane Čulina


"Za europu spremni" naziv je predstave u izvedbi Arijane Čulina koja će se večeras održati u dvorani Gorica s početkom u 20 sati.

Poznata splitska glumica i spisateljica Arijana Čulina gostuje sa svojom predstavom „Za Europu spremni“ u kojoj  pokušava razlučiti koliko su uopće Hrvati spremni za prijam u Europu i koliko je Europa spremna za Hrvate. Naime, još 2005. godine Arijana Čulina izdala je zbirku satiričnih kolumni pod imenom “Za Europu spremni” prema kojoj je napisala monodramu koju sama i izvodi. U priči se opisuju generalni principi i odnosi unutar hrvatskog društva te sudbinska povezanost našeg malog kozmosa s tom nedokučivom, mistificiranom Europom. Dotiče se i brojnih različitosti u običajima i kulturi, prehrambenim navikama, gradnji grobnica i vikendica, sportu i sličnome.

Predstava je svojevrsni nastavak prethodne monodrame Arijane Čuline “Šta svaka žena triba znat o onim stvarima”, a namijenjena je onima koji vole Gogu Bjondinu ili Čulininu prozu, te se radije smiju nego tuguju pred apsurdima svakodnevice. Nasmijte se našoj društvenoj i političkoj svakodnevici u interpretaciji Arijane Čuline, ulaznice su po cijeni od 40 kuna.

Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a