14.02.2011

Valentinovo i anti-Valentinovo

I love you, j'te aime, wo ie ni, seni seviyorum, te amo ili jednostavno «po naški» volim te obilježit će posebno 14.veljače svake godine. Originalno nazvan po svecu koji je prema predaji u tajnosti vjenčavao parove u 3.stoljeću, današnji dan svjetski je poznat po tome što čitav svijet slavi dan zaljubljenih.

Jeste li smislili kakav zanimljivi poklon za svoju voljenu ili svog voljenog? Hoćete li otići poput Milana i Severine na neko tajanstveno putovanje ili ćete pažnju iskazati nekim skromnijim načinom?

Srca i crvena boja preplavila su izloge, trgovačke centre, čak i neke parkove, a tokom cijelog dana zaljubljeni parovi svih uzrasta preplavit će ulice, trgove, kina, kafiće… Dok jedni uoči Valentinova marljivo smišljaju što kupiti i s nestrpljenjem očekuju svoj poklon, drugi vjeruju kako je to još jedan u nizu komercijaliziranih produkta američkog društva i kako su tada zapravo najsretniji cvjećari. Koliko ima internetskih stranica o Valentinovu, toliko ih ima i o anti-Valentinovu, pogledajte samo facebook.

Koji horor pogledati za Valentinovo

Pretpostavljamo da su svi zaljubljeni koji danas slave Valentinovo već pripremili sve za svoje bolje polovice, a onima koji slave anti-valentinovo preporučamo filmsku večer, sa svojim partnerom ili s prijateljima ako ste solo, uz poneki anti-valentinovski naslov. Iako bi za ovakvu prigodu najbolje «legli» hororci, u toj kategoriji svakako bi se našli i Hitchcockov «Sjever-sjeverozapad», Tarantinov «Kill Bill», Del Torov «Panov labirint», pa i Almodovarov «I tvoju mamu također».

Bili sami ili u vezi, slavili vi Valentinovo ili anti-Valentinovo, mi vam želimo puno ljubavi kroz cijelu godinu. Ne zaboravite da sitnice koje su važne mogu puno više pokazat i značiti vašim voljenima bilo koji dan u godini, nego što se to pokazuje na današnji dan. I za kraj, izdvojili smo izjavu jednog mladog hollywoodskog glumca koji je jednom prilikom izjavio:

«Svaki dan bi trebao biti dan za ljubav, a Valentinovo bi trebao biti dan kad se smije priznati da nekoga ne podnosite. Tada bi bio jedan dan za mržnju i 364 dana za ljubav»

autor: Ivana Crnković / VGdanas


Komentari
14.02.2011 - shenzi
najpametnija izjava ashtona kutchera!
14.02.2011 - ........
super je ova izjava od mladog hollywoodskog glumca:-)sretno valentinovo svim zaljubljenima...oni koji nisu više sreće na godinu:-)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati