18.02.2011

Ulice se čiste od reklamnih panoa

Reklamnom kaosu koji vlada u Velikoj Gorici - odzvonilo je. Prihvaćen je pravilnik o postavljanju antena, uređaja i reklamnih predmeta na području grada.

– Ovime želimo poštivati našu zakonsku obvezu i urediti prostor Grada Velike Gorice. Ne može vladati nered– poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Pravilnikom su jasno definirane lokacije javnih površina na kojima se smije postaviti reklama - zona jedan je područje užeg centra grada, a cijene koje se računaju po vrsti reklama kreću se od 20 do 320 kuna po četvornom metru.

Druga zona obuhvaća šire područje centra dok treća zona ide od Avenije papa Ivana Pavla II do prometnice u Gradićima, a cijena oglašavanja u toj zoni je od 18 do 228 kuna po četvornom metru.

Pravilnikom je određeno da se mjesečno reklamiranje na nekretninama na kojima su postavljene najave o humanitarnim, kulturnim ili sportskim manifestacijama od značaja za Veliku Goricu ne naplaćuju.

Komunalni redari vodit će brigu i kažnjavati one koji plakate, oglase i druge objave poljepe na stabla, pročelje zgrada, ograde, telefonske govornice, i prometnu signalizaciju..

–Određene reklame, postavljene bez reda, na pojedinim mjestima ugrožavaju sigurnost jer stvaraju nepreglednost u prometu. Svi koji imaju pitanja i želje postavljati reklame, najbolje da se obrate u naš komunalni odjel gdje će dobiti sve detaljne informacije, bit će upućeni na koja se točno mjesta ne smiju oglašavati , kao što će im detaljno biti objašnjene i cijene za reklame – rekao je Barišić.

autor: Lana Kovačević / Večernji list


Komentari
19.02.2011 - mujaga
najbolje po bosanski cijelu Goricu prekriti betonom
18.02.2011 - Endsieg
Ovo je dobro. Ograde uz raskrižja liče na ciganske mahale, šarenilo da boli glava, ko da je sajam.
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati