22.03.2011

Turopoljska trka

19. Turopoljska trka u organizaciji Maraton kluba Velika Gorica koja se održala ove nedjelje u Velikoj Gorici unatoč vjetrovitom i hladnom danu okupila je velik broj trkača na startu kod Stadiona Radnik.

Kroz središte Velike Gorice, u polumaratonskoj utrci duljine 21 kilometra, protrčalo je 200 natjecatelja od kojih je ove godine najbrži bio Erkolo Ashenafi s vremenom 1:08:18, a 20 minuta nakon njega kroz ciljnu ravninu, s vremenom 1:28:05, prošla je i prva žena Dubravka Vešligaj. Od predstavnika organizatora MK V.Gorica najbrži je bio 21-godišnji Ivan Barišić koji je s vremenom 1:22:00 zauzeo 28 mjesto.

trka1.jpg
Najbržih pet polumaratonaca u muškoj i ženskoj kategoriji nakon preuzimanja nagrada

Najmlađa polumaratonka velikogoričanka 17-godišnja Martina Barišić, najbrža u kategoriji žena do 23 godine, zauzela je 175. mjesto u ukupnom poretku dok je Petar Delaš iz AK Sinj u istoj muškoj konkurenciji bio drugi, a u ukupnom poretku zauzeo je 15. mjesto. Najstariji polumaratonci bili su 75-godišnji Franjo Vasung iz AK Sljeme i Ivo Belan iz AK Veteran.

Organizatori kažu da su zadovoljni odazivom jer su i ove godine sudjelovali trkači iz cijele zemlje, a naročito velik broj bio je mlađih trkača.

- U ova današnja vremena kakva jesu mislim da smo dosta zadovoljni.
Trka je za razliku od prošlih godina ipak postala malo skromnija s obzirom na proračunska sredstva - rekao je Želimir Delač, dopredsjednik MK Velika Gorica.

Utrke učenika i građana

Najmasovnije su dakako bile utrke osnovnoškolaca gdje je kroz 8 dječjih uzrasnih kategorija utrku protrčalo 815 trkača dok su se u utrci građana na 5 km natjecatelji utrkivali kroz 10 kategorija, a ukupno je sudjelovalo 90 trkača. Među njima našao se i gradonačelnik Dražen Barišić.

- Kada se uhvati tempo onda se ne smije stati, no morao sam pristati malo kod McDonaldsa na 2,5 km da vratim krvotok - rekao je gradonačelnik Barišić nakon utrke.

trka2.jpg
Ovaj polumaratonac nakon što je prošle godine spajao Dinamo i Hajduk na ovogodišnjoj trci zaprosio je Shakiru

Po broju natjecatelja ove godine nije srušen rekord, a tome najviše treba pripisati hladno vrijeme dok je broj polumaratonaca umanjen zasigurno zbog smanjenog nagradnog fonda. Unatoč tome manifestacija je još jednom pokazala da je dobro prihvaćena u našemu kraju, a zasigurno će sljedeće godine prigodno se obilježiti i velikih 20 godina održavanja ove utrke.

Komentari
23.03.2011 - xxx
jako loša organizacija, naguravanje na startu/cilju....bilo je i djece koja su dolazila krvava na cilj, a nitko na kraju ne zna točne rezultate....preglupo....
23.03.2011 - cool232
pa valjda je organizator zadužen za te stvari...
23.03.2011 - sven
Dali postoji kakva kontrola te dječje utrke? Kako se može dogoditi da djetetu kojem na kraju utrke osoba koja stoji u ciljnoj ravnini kaže da je dijete 35. (što smo čuli mi roditelji),a na konačnim rezultatima utrke djete završi na 95. Halo tu se radi o točno 60 mjesta. "Slučajnosti" radi na "našem" 35 mjestu se pojavljuje dječak koji je upravo iz o.š. J. Habdelić čija je profesorica bila zadužena za unos podataka i stvaranje konačnih rezultata. Mi smo ukazivali na tu pogrešku na više mjesta, ali nikom nije u interesu da se to ispravi. Poučeno iskustvom moje dijete više ne želi sudjelovati u trci jer je to kako on kaže jedna velika prevara.
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Sport

U subotu, 21. siječnja u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.
KK GORICA - KK JOLLY JBS
U subotu, 28. siječnja u Zadru.
OK ZADAR - ŽOK AZENA
U subotu, 4. veljače u Čazmi.
MOK ČAZMA - OK GORICA
U nedjelju, 5. veljače u Gradskoj sportskoj dvorani.
OK VELIKA GORICA - OK NEBO