10.01.2011

Studentski pokaz po staroj cijeni

Iako se najavljivalo da će cijena ZET-ovih studentskih pokaza za velikogoričke studente značajno porasti u novoj godini, ona je ipak ostala na prošlogodišnjoj razini od 106 kuna za mjesečni pokaz na relaciji Velika Gorica - Zagreb.

Očekivano poskupljenje trebalo je biti posljedica ukidanja subvencija za studente s prebivalištem izvan Zagreba, najavljenom u novom proračunu Grada Zagreba za 2011. godinu. Studenti su se tako od početka nove godine trebali pridružiti velikogoričkim učenicima srednjih škola, kojima je već ranije ukinut besplatan prijevoz kroz Zagreb, te koji mjesečni pokaz plaćaju po cijeni od 189 kuna.

Budući da se o porastu cijena pokaza spekulira već nekoliko mjeseci, pokušali smo nešto više saznati od institucija zaduženih za to pitanje. U Zagrebačkom Holdingu uputili su nas da se za informacije o ovoj temi obratimo ZET-u, dok je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić kazao kako zasad nemaju nikakve službene informacije o tome kada će pokazi poskupjeti i hoće li uopće poskupjeti.

Zasada je jedina konkretnija informacija, prema kojoj se mogu ravnati velikogorički studenti, posljednja ZET-ova obavijest koja kaže da, do 31. listopada 2011., besplatan prijevoz na području Zagreba imaju svi redoviti studenti koji studiraju u gradu Zagrebu.

autor: Stjepan Mileković / vgdanas


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.