17.08.2010

Stipendije za deficitarna zanimanja

Grad Velika Gorica raspisao je natječaj za dodjelu stipendija za učenike prvih razreda srednjih škola koji se školuju za propisana deficitarna zanimanja.

Ovim programom stipendiranja deficitarnih zanimanja, kao što su bravar, elektromehaničar, kuhar, stolar i drugi, pomaže se razvoju obrtništva u Velikoj Gorici. Dodijelit će se 30 stipendija u iznosu od 500 kn mjesečno, a prijavljeni kandidati će se rangirati prema prosjeku ocjena 7. i 8. razreda osnovne škole.

Stipendija se daje učenicima trogodišnjih programa sa prebivalištem u Velikoj Gorici, a ukoliko učenik ne uspije završiti razred stipendiju će morati vratiti. Po uspješnom završetku razreda stipendija se automatski produžuje i za slijedeću godinu školovanja.

Stipendiju imaju pravo zatražiti učenici koji su upisali prvi razred ovih zanimanja: armirač, autoelektičar, autolimar, automehaničar, bravar, dimnjačar, elektroničar – mehaničar, elektroinstalater, fasader, frizer, instalater sustava vode, plina, grijanja i hlađenja, konobar , krojač, kuhar, limar, mesar, pediker, pekar, podopolagač, pomoćni instalater grijanja i klimatizacije, pomoćni kuhar i slastičar, rukovatelj građevinskim strojevima, stolar, strojobravar, tesar, tokar, vodoinstalater, zidar.

Dokumentacija, koju možete preuzeti na službenim internetskim stranicama Grada, se prima do 30. rujna 2010. Sve dodatne informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i poljoprivredu ili na telefon 01/6269-949.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati