Novosti Sport Događanja

Derbi na Maksimiru: Vidjelo se iz njihovih izjava nakon Tottenhama koliko cijene Goricu

20.03.2021. / Damir Žbulj

Povijesni tjedan je iza nogometaša i Gorice i Dinama, a upravo nas njihov međusobni okršaj očekuje u nedjelju od 17.30 sati na Maksimiru!

Goričani su na krilima novopečenog hrvatskog reprezentativca Kristijana Lovrića 'razmontirali' Hajduk i tako izborili svoje prvo polufinale Hrvatskog nogometnog kupa, gdje ih čeka upravo Dinamo.

-->> Dalić aktivirao pretpoziv: Lovrić dolazi na okupljanje Vatrenih!

Plavi su u veličanstvenoj večeri na svom travnjaku napunili mrežu engleskog velika Tottenhama te su spektakularnim preokretom izborili četvrtfinale Europske lige.

-->> [VIDEO] Beli i Čabi slave veličanstven uspjeh Dinama, Gorica u nedjelju igra na Maksimiru

U nedjelju će se na Maksimiru tako igrati pravi veliki derbi hrvatskog nogometa, dvoboj trećeplasirane Gorice i trenutno drugoplasiranog Dinama, koji uz dvije utakmice manje ima bod manje od vodećeg Osijeka.

"Svi smo se već odmorili od utorak, a još jednom moram čestitati svim igračima, članovima stručnog stožera i ljudima u klubu! Ovo je potvrda našeg rada!"

"Atmosfera je odlična, osjeća se pozitivna energija i jednostavno idemo dan po dan dalje i čekamo nove utakmice," najavio je trener turopoljskog prvoligaša Siniša Oreščanin.

Gorica bi trebala istrčati u najjačem sastavu, dok će biti zanimljivo vidjeti za koju će se postavu odlučiti Damir Krznar, nakon velikog emotivnog i fizičkog 'pražnjenja' u četvrtak navečer.

"Imamo sitnih problema, kao i nakon svake utakmice. Zdravstveno stanje je čak jako dobro."

"Iskrene čestitke Dinamo, igračima i njihovom stručnom stožeru. Bila je to vrhunska predstava, koja puno znači i Dinamu i HNL-u."

"Oni na svakoj poziciji imaju po dva ili tri igrača, koji mogu konkurirati. Ne očekujemo da će njihova utakmica u četvrtak imati nekakvog utjecaja na njihovu kvalitetu izvedbe u nedjelju. Vidjelo se i nakon pobjede nad Tottenhamom po izjavama igrača i trenera Krznara koliko cijene Goricu. Hvala im na tome," osvrnuo se Oreščanin pa dodao:

"Očekujemo Dinamo koji ima pritisak rezultat, u borbi za prvo mjesto, a nema ostaje da idemo svojim putem. Prvenstveno ćemo ponovno tražiti od igrača da uživaju u utakmici i da napravimo novi pomak u igri."

Gorica i Dinamo će se u travnju boriti za mjesto u finalu Kupa, koje se igra na velikogoričkom Gradskom stadionu. 

"Poštujemo svakog protivnika, Dinamo još i malo više, zbog njihove kvalitete. No, mi napredujemo, igrači sve bolje i bolje prihvaćaju naše zahtjeve. Kao i uvijek, idemo na pobjedu i na Maksimiru. Naravno, pita se nešto i protivnika, ali na nama je da uživamo u igri i da poštivamo sve ono što se dogovorimo prije početka dvoboja."

"Probat ćemo iskoristiti ovaj susret i kao pripremu za polufinale Kupa!"

Komentirao je trener Gorice i povijesni poziv izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića njegovom najboljem igraču na okupljanje Vatrenih, aktualnih svjetskih viceprvaka!

"Lovrićev poziv znači jako puno svima u klubu! Ova sezona je kulminacija rasta Gorice, još od osvajanja Druge HNL i apsolutno se događaju lijepe stvari. Nitko sretniji od nas da se tako i nastavi. Ovo je samo jedna nagrada svima u klubu, samo dokaz kvalitete i sredine koja napreduje. Nadam se da će napredovati i dalje!"

Podijeli