Novosti Sport Događanja

Dalić aktivirao pretpoziv: Lovrić dolazi na okupljanje Vatrenih!

19.03.2021. / Damir Žbulj

Kristijan Lovrić po prvi će puta biti priključen hrvatskoj A reprezentaciji na okupljanju za kvalifikacijske utakmice protiv Slovenije, Cipra i Malte.

Izbornik Zlatko Dalić odlučio je aktivirati pretpoziv trenutno drugom strijelcu HT Prve lige s 15 pogodaka, koji će se tako prvi puta naći među Vatrenima. Gavranović
i Orišić imaju po jedan gol manje, a Mierez na vrhu ima jedan postignuti pogodak više od Lovrića.

Reprezentacija će se okupiti 22. ožujka u Zagrebu, odakle dan kasnije kreće u Ljubljanu. Odmah nakon utakmice sa Slovenijom, svjetski doprvaci će otputovati u
Opatiju gdje će boraviti do završetka okupljanja.

Izbornik Zlatko Dalić aktivirao je pretpoziv Kristijanu Lovriću povodom početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Napadaču Gorice želimo puno sreće na prvom okupljanju s Vatrenima! 🇭🇷

Posted by Hrvatski nogometni savez on Friday, March 19, 2021

Hrvatska reprezentacija kvalifikacije za FIFA Svjetsko prvenstvo 2022. godine otvara gostovanjem u Ljubljani kod Slovenije 24. ožujka, a potom je čeka dvostruki program u Rijeci - 27. ožujka protiv Cipra i tri dana kasnije protiv Malte.

Lovrić je prije nekoliko dana s dva spektakularna pogotka srušio Hajduk i odveo Goricu u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa, no, poziv u reprezentaciju nagrada je i priznanje za sve ono što je napravio u dresu turopoljskog prvoligaša u proteklim sezonama. 

[KIKI ZA POVIJEST 🇭🇷] Kristijan Lovrić prvi je igrač HNK Gorice koji će se pridružiti Vatrenima, nakon što je izbornik...

Posted by HNK Gorica on Friday, March 19, 2021

Još uvijek nije poznata situacija s nogometašima Intera i dolaska Marcela Brozovića i Ivana Perišića iz Italije, zbog problema s koronavirusom u redovima milanske momčadi. 

"Hrvatski nogometni savez upoznat je sa situacijom u Interu te je u komunikaciji s klubom, Talijanskim nogometnim savezom, Fifom, Uefom i nadležnim epidemiološkim tijelima kako bismo pokušali pronaći rješenje koje bi omogućilo priključivanje Ivana Perišića i Marcela Brozovića hrvatskoj reprezentaciji.

HNS će učiniti sve, u okviru postojećih okolnosti, kako bi reprezentacija bila kompletna tijekom predstojećeg okupljanja za kvalifikacijske utakmice sa Slovenijom, Ciprom i Maltom, a o daljnjem razvoju situacije pravovremeno ćemo obavijestiti javnost."

(Foto: HNK Gorica)

 

Podijeli