Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Beli i Čabi slave veličanstven uspjeh Dinama, Gorica u nedjelju igra na Maksimiru

19.03.2021. / Damir Žbulj

Značajan doprinos veličanstvenom uspjehu zagrebačkog Dinama dao je i bivši igrač Gorice, Nigerijac Iyayi Belive Atiemwen, koji je u 82. minuti sjajno asistirao za drugi gol Mislava Oršića, gol kojim je Dinamo izborio produžetke u spektakularnom okršaju s Tottenhamom.

Oršić je u 106. minuti utakmice kompletirao hat-trick (VIDEO) te je na kraju hrvatski prvak povijesnim preokretom izborio četvrtfinale Europske lige, najbolji plasman na europskoj sceni u zadnju 51 godinu.

Popularni Beli ostavio je dubok trag u Gorici, gdje je pokazao kako spada među bolje nogometaše na domaćim travnjacima. No, u Dinamu se tek ove sezone uspio nametnuti i potvrditi svoju klasu, ključnim golovima i asistencijama u europskim utakmicama.

Marijan Čabraja još je krajem siječnja slavio pobjedu Gorice na Rujevice kod Rijeke, a sada slavi ulazak Dinama među osam najboljih u Europskoj ligi.

Talentirani 24-godišnji lijevi bek je dres turopoljskog prvoligaša nosio je dvije i pol godine i bio je jedna od glavnih karika svih najvećih goričkih uspjeha i pobjeda.

Dvoboj s Tottenhamom odgledao je s klupe, ali u budućnosti će sasvim izgledno i on igrati ovakve velike utakmice na Maksimiru.

Čabraja i Atiemwen mogli bi biti u početnoj postavi Dinama u nedjelju, kad na Maksimir stiže Gorica.

Bit će to pravi derbi, jer Goričani su trenutno na trećoj poziciji s 48 bodova, dok se Dinamo s Osijekom bori za naslov prvaka Hrvatske.

Prije nekoliko dana su uvjerljivim slavljem nad Hajdukom izborili polufinale Hrvatskog nogometnog kupa i dvoboj s Dinamom na Maksimiru. Novi prvenstveni okršaj bit će lijepa uvertira za taj susret, ali i prilika da se hrvatski prvak i lider iznenadi poslije velikog europskog uspjeha i slavlja, koje je trajalo do dugo u noć.

U prvoligaškim okršajima u ove dvije i pol sezone Gorica još nije pobijedila Dinamo. Pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa u lipnju prošle godine, osvojen je jedini bod, no, prije nešto manje od dva mjeseca Gorica je sa Sinišom Oreščaninom na klupi vodila do sudačke nadoknade, kad je primila dva nesretna pogotka. Bit će ovo lijepa prilika za 'revanš', a možda i prilika da turopoljski prvoligaš na Maksimiru stigne do svog povijesnog uspjeha protiv najvećeg hrvatskog kluba.

Spektakularni europski rezultati Dinama imaju izravnog utjecaja i na ostale hrvatske klubove, a tako i na Goricu. Pobjedom nad Tottenhamom i prolaskom u četvrtfinale Europske lige dodatno je podigao hrvatski klupski koeficijent u kontinentalnim natjecanjima pa bi tako i Gorica u svojem eventualnom izlasku u Europu i kvalifikacijama za UEFA Konferencijsku ligu mogla imati status nositelja i samim time 'lakšeg' suparnika u ždrijebu.

(Foto: GNK Dinamo Zagreb)

Galerija slika

[VIDEO] Beli i Čabi slave veličanstven uspjeh Dinama, Gorica u nedjelju igra na Maksimiru

Podijeli