27.08.2010

Sljedeće godine Gorica plaća posljednju ratu jedinog kredita

Visokom četvorkom za razvijenost, koju je Velikoj Gorci dodijelilo Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, taj se grad svrstao na 65. mjesto razvijenosti lokalne i područne samouprave.

Sve su rate plaćene

Da se, pak, radi popis kreditnih zaduženja gradova, Gorica bi zasigurno dobila i medalju. Dobro, možda ne zlatnu, ali neku zasigurno bi.

Unatoč silnim političkim svađama i prepucavanjima, optužbama za oštećenje proračuna te različitim malverzacijama, službeni podaci koje smo zatražili u Gradu govore sasvim drukčije.

Grad Velika Gorica ima samo jedan jedini kredit. Podignut je još 2004. godine u RBA za poboljšanje komunalne infrastrukture. Iznos kredita je 25,220.000 kuna, a rok otplate mu je sedam godina. Rate na naplatu u Grad stižu tromjesečno i iznose 118.515,04 eura - koliko je to kuna ovisi, naravno, o tečaju eura. Iz Grada poručuju - sve dospjele rate su plaćene.

Kredit je podignut za HDZ-ove vladavine, za SDP-ove uredno podmirivan, i sada će ga i HDZ-ova vlast do 31. prosinca 2011. godine, kada istječe posljednja rata, isplatiti.

Razlog podizanja kredita je uvođenje plinske mreže Donje i Gornje Lomnice, Mlake, Gradića i okolnih mjesta Gorice. Možda, kada istekne posljednja rata, Velika Gorica podigne novi kredit da bi stanari okolnih naselja dobili kanalizaciju.

Možda novi kredit

Hoće li se Velika Gorica u skoroj budućnosti zadužiti novim kreditom, nismo uspjeli doznati od mjerodavne gradske službe. Kako stvari stoje, vjerojatno će se morati zaduživati jer ipak je u predizborno vrijeme građanima obećano mnogo projekata za koje u gradskom proračunu trenutačno nema novca.

A ako pitate prosječne građane kolika je njihova zaduženost, odgovor je uvijek isti - velika, i prevelika.

autor: Lana Kovačević, Večernji listKomentari
30.08.2010 - Marijan
E pa kako vas nije sram pljuvati po Vesni Škare Ožbolt i Šukeru, pogledajte što su SDP i HNS napravili u Zagrebu! Grad je u kolapsu i u govnima go grla, pred bankrotom, a mi u Gorici plaćamo posljednje rate jedinog kredita i vi po tome pljujete. Vidi se da ste tu i komentirate po zadatku, partijskom zadatku! Sram VAS može biti!
28.08.2010 - ...
ajde super...sad ce moc dici jos jedan kredit i podjeliti pare...ili ce opet napraviti projekt ko POUVG koje se pocelo raspadat i curit nakon pola godine od zavrsetka radova..ili ce moci jos jedan park napraviti samo ce se taj zvat park Ivana Šukera za 30 i nesto miljuna kuna..BRAVO HDZ!!
27.08.2010 - Tuzna sova
Da bravo zmijo potkupljiva super si mrak dao Bog da bila 33 na lisit HDZ-a za sabor a da ih samo 32 s liste ide u sabor
27.08.2010 - grga
Svaka čast Vesni Škare Ožbolt i goričkom HDZ-u! palac gore!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati