17.09.2010

Senka Bulić odlazi?!

Vladajuća koalicija predvođena HDZ-om na sjednici Gradskog vijeća Velike Gorice nije prihvatila prijedlog izvješća o radu i financijskog izvješća Pučkog otvorenog učilišta za 2009. godinu.

Šokirana Senka Bulić

Četrnaest ruku bilo je podignuto protiv. Time su gorički vijećnici vladajuće koalicije u vijeću jasno i glasno zauvijek pozdravili dosadašnju ravnateljicu i proslavljenu umjetnicu Senku Bulić. Iako na sjednici nije bila točka o njenoj smjeni ili pak točka o imenovanju novog ravnatelja, Senki Bulić jasno je dano do znanja da može spakirati kofere, a od novog natječaja za to isto mjesto na koji se prijavila ne može očekivati baš ništa. Dvanaest kulturoloških tribina, 95 filmskih naslova, revija filmova, 156 predstava, sedam premijera, festival Brass i mnogi drugi održani u 2009. godini u Gorici zapravo su rezultat žene koja je goričku kulturnu scenu podigla na razinu na kojoj ona nikad nije bila.

– Scena Gorica uživa povlašeni status. Pučko otvoreno učilište realiziralo je sve svoje zacrtane programe – kratka je pred političarima bila Senka Bulić.

– To je neobjektivno glorificiranje. Pa nijedan drugi ravnatelj nema otpremninu dvanaest plaća ako joj se prekine ugovor kao što ima ona – poručio je hadezeovac Ante Šimunović nakon nabrojenih uspjeha POU.

Senka Bulić radila je i još uvijek radi za šest i pol tisuća kuna, a sama kaže kako ne može vjerovati da se ovo događa, uložila je sebe u tu scenu i učilište. Natječaj za novog ravnatelja POU završen je.

Na njega se prijavilo četvero kandidata, među ostalima i sama Senka. Iako sva imena kandidata nisu otkrivena, sve su glasnija šaputanja da će veliku umjetnicu na tom mjestu naslijediti diplomirana pedagoginja i vijećnica vladajuće koalicije Dragica Kovčalija.

dragicakovčalija.jpg
Dragica Kovčalija, diplomirana pedagoginja, gradska je vijećnica HDZ-a

Veliki izazov za vijećnicu

– Rezultati još uvijek nisu poznati, ali istina je da sam se prijavila na natječaj – rekla je 58-godišnja D. Kovčalija koja je zaposlena kao viša stručna savjetnica u odjelu za programe Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Koje su vaše prednosti pred ostalim kandidatima za to mjesto? – upitali smo je.

– Mogu se pozvati na iskustvo na području obrazovanja, društvene djelatnosti, poznavanje propisa pučkih učilišta, dugogodišnji život u Gorici i suradnju s brojnim institucijama u gradu – poručila je.

Nije otkrila svoju viziju za daljnji napredak POU. To će, kaže, učiniti tek ako je izaberu, ali priznaje da nije mali izazov naslijediti Senku.

autor: Lana Kovačević / Večernji listKomentari
24.09.2010 - Endsieg
Senka Bulić uno di noi! treba ostati definitivno, jebalo vas politiziranje svega u ovom gradu.. ima nas šaka jada, a prejebavamo se i pljujemo oko svega..
24.09.2010 - lala
Tužna sova priča ko Milanović pa nikom ništa!!!
24.09.2010 - A
e jebiga sad pricat s tobom... reci onda da te zanima politiziranje, a ne teatar i kultura u gorici i sve pet. o hdz-u sam ti dole 2x napisao kaj mislim a za bozica me iskreno zaboli ona stvar... (samo me pliz nemoj uciti o tome kako u kulturi stvari funkcioniraju i kako bi trebale funkcionirati, jer nije bas da o tome pisem napamet...) LP.
24.09.2010 - tuzna sova
pises previse nebitnih stvari. pricas ko suker kad ga pitaju di je novac a on prica o uzgoju psenice. ovo sve sta si napiso tako i trebalo biti. pouvg preda plan rada za iducu godinu i trazi 1 000 000kn ovi u gradu mu odobre 500 000kn i napisu za koje je to projekte ali zar ti mislis da se ti projekti bas po tim natupnicama rade. naravno da ne. ti si 100 posto u HDZ ili imas nekakve veze s onim debelim glupim novinarom Bozicem koji pise za one koji mu vise plate. ja ponavljam sve ovo sta si ti napiso je potpuno tocno ali od kada je HDZ na vlasti u drzavi ne samo na lokalnoj razini to se tako ne radi. ovim putem bi jos jednom vec posto sam ga spomenu pozdravio onu debelu svinju bozica i htio bi mu poruciti da svi znamo da ga skuer drzi u saci ali ga i podsjecam da je zbog tog istog sukera bio 5 dana u buksi. i zelio bi mu poruciit kako; dao bog da se toliko utovio da ne stao u onaj kombi koji si kupio za prijevoz odbojkasica azene a koristis ga u vlastite svrhe k tome da odbojkasice nikada nisu sjele u njega gadis mi se svinjo debela. ispricavam se unaprije zbog grubih rijeci urednicima
23.09.2010 - A
Eto, ne znam dal čitaš ovo uopće ti ili bilo ko drugi, ako čitaš nadam se da si nešto naučio o tome što je gradsko kazalište, a što komercijalno (subvencionirano ili nesubvencionirano) i koji su kriteriji da se ono smatra uspješnim ili neuspješnim, pa da se ne brukaš više. Nitko ne govori da Gorica ne bi trebala imati svoju produkciju (trebala bi!), ali se uz nju moraju ispuniti i još neki (jednako važni, ako ne i važniji) ciljevi, koje Scena Gorica u 3-4 godine (koliko postoji u ovom obliku) nije ispunila. Jbg.
23.09.2010 - A
) "obican covjek nema nikakve koristi niti od izrade nove predstave niti od kupnje necijih predstava" --- ima itekako i od jednog i od drugog. ali ja osobno imam više koristi od toga da idem svaki drugi tjedan u Goricu na neku drugu predstavu, nego da mi dodje frend iz Vrbovca i veli "E, gostovala je predstava iz tvojeg grada kod nas i baš mi je super bila". Ovo drugo me čini ponosnim pet sekundi, a s onim prvim guštam 25 večeri u godini.
23.09.2010 - A
4) KOMERCIJALNO subvencionirano kazalište (kakvo Scena Gorica NIJE) radi na principu da ponudi gradu programe, uzme novac za njih, te na kraju čitave priče pokuša zaraditi (ili barem biti barem na nuli) - prodajom ulaznica, predstava, sponzorima i slicno. Pri tome se (eventualna) zarada dijeli među vlasnicima kazališta. Komercijalno kazalište je uspješno po tome koliko zaradi. GRADSKO kazalište (kakvo Scena Gorica JE) je neprofitno. Sve što zaradi, ako išta zaradi (a najčešće ne samo da ne zaradi, nego donosi gradu gubitke ili se krpa sponzorima) ide nazad Gradu. Zadaci (nespecijaliziranog, kakvo je Scena Gorica) gradskog kazalista jesu: 1) PROGRAM KOJI SE ODLIKUJE KVALITETOM I KVANTITETOM (NIJE ISPUNJENO - ako ne ubrajamo dječje predstave, godišnje se u VG odigra manje predstava (ne izvedbi, već predstava, nadam se da znaš razliku) nego prije 5-6 godina, a za 3-4x veći budžet), 2) KVALITETNA VLASTITA PRODUKCIJA (ISPUNJENO - kvalitetne dječje i avangardne predstave), 3) OPĆENITI RAZVOJ KULTURE U GRADU (NIJE ISPUNJENO - ne radi se sa lokalnim kadrovima, broj posjetitelja iz Zg i drugih gradova je porastao, ali broj Velikogoričana u kazalištu je pao, što je najbolje vidljivo po padu posjeta na gostovanjima - ona su namijenjena isključivo Goričanima) i tek onda se gleda dal se može šta ušićariti i vratiti gradu od prodaje ulaznica i prodaje predstava. Dakle, Scena Gorica je od tri osnovna uvjeta ispunila samo jedan (broj 2 i to zato jer je većinu novca potrošila na ispunjavanje tog uvjeta) i zato je NEUSPJESNA! (Ko upis na faks ti imas test iz matematike, fizike i kemije - Scena GOrica je rasturala matematiku, ali nije prosla prag iz fizike i kemije i zato nemre upisati faks, odnosno ne mozemo je nazvati uspjehom). (Ne vjerujes meni? Pitaj nekog iz nekog gradskog kazališta iz nekog drugog grada. Ili gospodju Senku. Dobro ona zna svrhu i namjenu gradskog kazališta, jer je u teatru desetljećima već)
23.09.2010 - A
3) " ako jednom kazalistu je pripremljeno milijon kuna i on potrosi tih milijon kuna na vlastite predstave i na tim vlastitim predstavama zaradi samo 100 000kn onda iduce godine iz gradskog proracuna netreba milijon nego samo 900 000kn" --- POTPUNO POGRESNO. gradsko kazaliste (kakvo je Scena Gorica u sklopu POU) dobije milijun kuna na temelju svojega prijedloga programa za iducu godinu. Koliko god ono zaradilo na tim programima, taj novac nije njihov nego gradski i ne ostaje kazalištu "za iduću godinu" (nego ce rebalansom proračuna bit će dodijeljen tamo gdje gradu "curi" - cestama, vrtićima, sportu, bilo čemu).
23.09.2010 - A
2) "...izglasano 1 000 000 kn za kulturu onda tih milion kuna MORA kultura potrosit znaci MORA." --- Budzet za kulturu (ili uostalom bilo sta drugo) se ne donosi kao sto si ti rekao. Ne izglasava grad tih milijun kuna za kulturu, pa eto jadno POU mora potrositi to kako zna i umije. Prvo grad radi natječaj za kulturne djelatnosti u narednoj godini. Onda na temelju propozicija natječaja POU radi svoj prijedlog programa. Potom grad dodjeluje POU novac za relizaciju tih programa (neki programi se odbijaju, a neki dobiju manje novaca nego što im realno treba). I onda na temelju novog budžeta POU donsoi svoj program. Ovo je debelo pojednostavljeno, ali nije da POU dobija najesen jedan, dva, tri, deset milijuna kuna u komadu, pa onda troši na bilo kakve programe, samo da se sve potroši. (Ne vjerujes meni? Pitaj nekog iz poglavarstva ili POU.)
23.09.2010 - A
@tuzna sova - bez ljutnje stari, ali sad vec malo previse pises o stvarima u koje se nimalo ili polovicno razumijes. Redom: 1) "spavaonica" --- krivo koristis izraz "spavaonica". on ti je proistekao iz price o satelitskim naseljima velikih gradova, ciji stanovnici ispunjavaju sve svoje potrebe (rad, kultura, sport) u nekom drugom gradu. odnosi se na sadrzaje koja su ponudjeni stanovnicima grada, i nema APSOLUTNO NIKAKVE VEZE sa porijeklom tih sadrzaja (da li su iz vlastite produkcije, uvezenih iz drugih gradova/drzava/kontinenata ili kombinacija obojega). Tako da, nemoj ga vise koristiti u ovom kontekstu (Ne vjerujes meni? Pitaj nekog sociologa ili recimo povjesnicara urbanizma).
23.09.2010 - tuzna sova
ja neznam u kakvo ogromnoj kolicini novca ti pricas jel tebi jasno da grad gorica i svi gradovi u drzavi u 11 mjesecu izglasaju proracun za iducu godinu i u tom proracunu se mora nac dio novca za kulturu. to ti je valjda jasno. dajem glupi primjer izglasano 1 000 000 kn za kulturu onda tih milion kuna MORA kultura potrosit znaci MORA. i sad hocemo li tih milijon kuna potrosit za kupnju tudih predstava i zaraditi samo na kartama ili ce mo napraviti svoju predstavu i prodavat je u ostale gradove. obican covjek nema nikakve koristi niti od izrade nove predstave niti od kupnje necijih predstava ali ima koristi gradski budet i npr ako jednom kazalistu je pripremljeno milijon kuna i on potrosi tih milijon kuna na vlastite predstave i na tim vlastitim predstavama zaradi samo 100 000kn onda iduce godine iz gradskog proracuna netreba milijon nego samo 900 000kn. razumije sta ti hocu rec. mislim da bi trebalo tako razmisljati ako jedna pula ima kazaliste a kazu da je manja od nas jedan sisak ima kazaliste pa zasto bi gorica bila spavaonica samo.
22.09.2010 - A
I zao mi je sto je sve ovo postala politicko pitanje, HDZ-SDP, i raspravlja se o dvanaest placa, menadjerskim ugovorima i ko zna cemu sve ne. A za kazaliste nikoga nije briga. Nisam HDZ-ovac (ne dao bog, nikad glasao za njih i smatram da bi ova država bila danas puno bolje mjesto za zivot da HDZ nije 20 godina ukupno bio na vlasti) niti imam sto protiv gospodje Bulic, ali sam protiv sadasnjeg koncepta Scene Gorica, jer on naprosto NIJE DOBAR (sto sam i argumentirao). Ogromna kolicina novaca se trosi, a ucinak je neproporcionalan tome. I to mi smeta. A ne da li će ravnatelj biti ovaj ili onaj... HDZovac ili SDPovac Do slusanja ;)
22.09.2010 - A
I za kraj, kaj se lokalne produkcije tiče, i tu se treba ugledati na neke druge (gore spomenute) gradove. Manje grandiozne (citaj: manje skupe) produkcije, ali sa znatnijim udjelom velikogoričih umjetnika (glumaca, redatelja, tekstopisaca - a ima i prvih i drugih i trećih) - dakako, ne sa stopostotnim, jer onda gorička ekipa niti bi imala od koga učiti niti stjecati nova iskustva (drugim riječima, gorička kazališna scena ne bi napredovala). Tako bi se s vremenom (jer takove stvari se ne rade preko noći) uz pametna ulaganja stvorio svojevrsni gorički kulturni krug, a istovremeno bi velikogoričani mogli svaki (ili svaki drugi, nebitno) tjedan uzivati u gostovanjima iz Zagreba i drugih gradova. Scena Gorica (u ovom obliku) svojom produkcijom ne doprinosi razvoju tog famoznog lokalnog kazalisnog kruga, a istovremeno Goricani nemaju sto za gledati. A još gore ako se zna da Gorica nikad otkada se "otkinula" od Zagreba nije toliko sredstava izdvajala za kazališnu djelatnost. Pa ti moja Tuzna sovo, razmisli sto pretvara Goricu u spavaonicu - ja ostajem radije doma spavati, nego da idem gledati pillowmana po četvrti put (jer jebiga, jednom sam ga gledao i to mi je sasvim dovoljno. Vjerujem i tebi.)
22.09.2010 - A
a lijepo sam napisao, ali ne citas (a i ne krivim te, jer i meni nekad kada vidim hrpu teksta jednostavno mi ga se ne da citati). DAKLE: Grad Gorica si ne moze priustiti predstavu iz vlastite produkcije za pola milijuna kuna. Jer ima kazalisnu publiku od efektivno 1000 ljudi (a i to sam ga pretjerao). Zagreb moze jer ima publiku od 50,000 ljudi. E sad, "velikogoricka" predstava moze ici na gostovanja i sakupiti 50,000 gledatelja. Ali sto to donosi stanovniku Velike Gorice? Novac od njegovog poreza, prireza cega vec ide za to da bi Pir malograđana gostovao za stanovnike drugih gradova (što je relativno ok, jer je to odredjeni oblik promocije za grad) ali istovremeno on u svojemu gradu nema što pogledati, jer je pre-pre-preskupa produkcija popapala budzet za gostovanja (kojih je , ako ides malo dulje u goricko kazaliste, drasticno manje nego u usporedbi sa recimo prije pet, sest godina kada su predstave bile svaki drugi ponedjeljak). Pa onda covjek (Velikogoricanin). Treba naci pravi balans izmedju budzeta za gostovanja i vlastitu produkciju, a scena Gorica to nazalost nije uspjela. Tako je i nastala situacija da Velika Gorica daje za kazalište puno više novaca nego neki drugi gradovi (Čakovec, Bjelovar recimo) a Velikogoričanin ima puno siromašniji kazališni repeortar od njih (osim ako ne želi više puta gledat istu predstavu, a to, slažemo se, nije poanta priče).
22.09.2010 - tuzna sova
Gospodo ja Sam iz ovih vasih tekstova skuzio da velikoj gorici ne treba kazalise uredu ja bi ovo protumacio da vi zelite da gorica I dalje bude jedna obicna spavaonica jel zasto bi Istanbul radili kad sve imamo u zg sta ce nama nogometni Klub u 2ligi kad imamo dinamo u prvoj? Gospodo svi gradovi u hrvatskoj koji su cak I manji od gorice imaju svoje kazaliste I svugdje to kazaliste radi s velikim minusom Ali imaju svoje predstave vi bi samo da gostuju iz drugihe gradova da mi drugim gradovima placamo da njihove predstave gostuju kod nas ok ako je to vase misljenje ja se tu vise nebi raspravljo s vama
22.09.2010 - lala
Znate li podatak da 75% goričana nikada nije gledalo niti jednu predstavu Scene Gorice! Al se dobro zna Senka razbacivat milijunčićima.Milijunčić ovdje, još koji tam negdje pa možda za političku promidžbu. Nije loše, zar ne
22.09.2010 - A
A kaj se tiče Šume ili Ježeve kućice, tu skidam kapu, to smatram dobrim poslom. Bez daljnjega. (A za predstave u Zagrebu, za koje se traži karta više nakon par izvedba... ne znam kaj bi ti rekao. Probaj zapravo malo i ići u zagrebačka kazališta, recimo u exit. ili zekaem. ili na neki mjuzikl u komediju. ili neku histrionsku predstavu, pa ces vidjeti da je i nakon 50 izvedbi moguce imati rasprodanu izvedbu. U zagrebu dakako. Ne i u Gorici. I zato se kaže da si Zagreb moze priustiti predstavu od pola miljuna kuna, a Gorica ne. Ne zato što Gorica ne može iskeširati te novce (vidimo da može) nego zato što će je u Zagrebu vidjeti 50,000 ljudi, a u Gorici 500.) Malo sam se raspisao previse... jbg ;) lijep pozdrav.
22.09.2010 - A
(Slicnu pricu imas s Galerijom Galzenica, koja ima sjajnu reputaciju u umjetničkim krugovima, ali se ograničila na vrlu usku tematiku suvremene umjetnosti (instalacija, videoprojekcija) koja u Gorici realno nema publiku. (Jer njeno shvaćanje zahtijeva poznavanje problematike moderne umjestnosti, koju je opet nemoguće shvatiti bez poznavanja povijesti umjetnosti, koja se u općem obrazovanju pomalo zanemaruje.) Osim toga, Galerija Galzenica izgubila je svu vezu sa lokalnim stvaralastvom i umjetničkim krugovima, što nije dobro jer je ona JEDINA GRADSKA galerija. Ajde da ih imamo deset u Gorici, pa si možemo priuštiti da jedna bude avangardna. Ali nemamo, imamo jednu i onda mora zadovoljiti najširi spektar potreba stanovnika. I to svih stanovnika. A to Galzenica ne zadovoljava. I zato nije dobra. Ne zato što bi imala eventualno loš program ili nezanimljivie izložbe)
22.09.2010 - A
@tuzna sova Sporno je to sto sto jedan prosjecan stanovnik gorice Ivan Horvat ima od tih silnih novaca. Za 300 tisuca kuna (bubnut cu, iako pretpostavljam da je budzet za Pir bio visestruko veci, ali kao sto rekoh: ne znam) koliko je utroseno na produkciju Pira, on ga je pogledao jednom ili niti jednom, jer takav tip teatra nije za svakoga i zahtjeva neko kazališno predznanje i kulturu, koju čak i gimnazije ne daju, već ju je potrebno sam steći). Za istih 300 tisuca kuna, Ivan Horvat je u Velikoj Gorici mogao pogledati 10-12 gostovanja zagrebackih kazalista (od kojih ne bi gledao sve, ali 3, 4, 5 predstava zasigurno bi). Osim sto bi za iste novce ispunio 5 veceri, a ne samo jednu, tih 5 predstava bi imala puno veci ucinak na povecanje njegove kazalisne (ali i opce) kulture nego ako jednom pogleda Pir. Kuzimo se? Ne sporim se ja oko umjetničke vrijednosti predstava (bez obzira što se meni nisu pretjerano svidjele, Pir još kako tako, Pillowman i Osvrni se nikako) - nagrade struke su rekle svoje. Sporim se oko same koncepcije JEDINE gradske kazalisne ustanove, i realne koristi koje prosječan velikogoričanin (koji ju je platio) i njegov kulturni život ima od nje. A ona je nesrazmjerna s obzirom na utrošen novac.
22.09.2010 - Tuzna sova
Ajde ti meni reci koja predstava je gostovala 5 ili 6 puta ili koja je predstava ili film igrao 10ili 15puta u zg( Zagreb Sam preuvelico posto je 100puta veci) niti jedna I onda ti ocekujes da u goric jedan predstava puni dvoranu 6 7 puta pa daj razmisi malo to je kultura u kulturi nema zarade neke predstave odigraju premijeru u hrvatskom narodnim kazlistu I nikad se vise ne izvedu pa nikom nista! Jel znas koliko je puta igrala jezeva kucica ili suma striborova! Samo cu ti rec da su ju pogledale sve skole od 1do4razreda u gorici I okolici I sve skole u novom zagrebu razmisli jel ima mozda tu kakve zarade posto je vama bitna samo lova
22.09.2010 - che
u tom puckom nevalja nista od vrha do dna. U onoj jezicnoj pet ljudi u kinu troje a u klubu sto niko. Sve unutra arogantni ljudi koji se drze visoko a sve lopovi. Treba sve maknut a ne samo ovu
22.09.2010 - A
@vgboy: nije se trazila ni za sva gostovanja u zadnje vrijeme karta vise (recimo jebena predstava generacija 91-95) iz zekaema, niti za vlastitu produkciju (napisao sam ti kaj sam gledao, i to sve u petim, sestim, sedmim izvedbama) tako da molim te, nemoj me jebat i pricat da lupetam bzvz. ako ne znas, informiraj se a ne vrijedjaj ljude po forumima.
22.09.2010 - A
@tuzna sova - ajde stari skuliraj malo, argumentirao sam ti sve. osvrni se gnjevno gledao sam na petoj ili sestoj izvedbi sa cca 20 ljudi... predvidjam slicnu pricu i sa aladinom... a ti odma vrijedjat pocnes (mislim rec nekom da je HDZ-ovac... ne znam dal mozes vecu uvredu dat)
22.09.2010 - A
@tuzna sova - ajde stari skuliraj malo, argumentirao sam ti sve. osvrni se gnjevno gledao sam na petoj ili sestoj izvedbi sa cca 20 ljudi... predvidjam slicnu pricu i sa aladinom... a ti odma vrijedjat pocnes (mislim rec nekom da je HDZ-ovac... ne znam dal mozes vecu uvredu dat)
22.09.2010 - mish
i ja sam bila toliko puta u vg kinu i kad su kazalisne predstave bile i stvarno se mora reci da se vidi da je u sve ulozen trud. jos ja koja sam iz zagreba bi dolazila u vg zbog toga, koliko mi je bolje bilo.
22.09.2010 - vgboy
Za predstave se uvijek trazila karta vise. Nemas pojma nego lupas bezveze. Pola ove rasprave vodi se o placi (?) Koga briga..uz sve ostale troskove.. I da ima 5x vecu placu zasluzila je vidljivim radom za razliku od toiiko gamadi koja lezi na grbaci drzave.
22.09.2010 - A
a i kaj se tice "naprednosti goricke scene"... gledao sam pir, pillowmana i osvrni se gnjevno... meni se osobno nisu pretjerano svidjeli, ali ok, fura se ta neka šatro avangarda (tj. ono što se prije 10g zvalo avangardom u teatru) jedini je problem u cijeloj prici - financije. da li se taj milijuncic godisnje mogao pametnije potrositi, a da se njime zadovolji siri krug ljudi (velikogoricana). ne bi li bilo ljepse gledati svaki tjedan, ili svaki drugi tjedan neko gostovanje zagrebačkih kazališta (1 izvedba košta max tridesetak tisuca kuna) pa da se nadje za svakog ponesto? A da vlastita produkcija bude nesto malo manje grandiozna i sa vecim udjelom lokalnih "kulturnih snaga"? zasto? jer "scena gorica" ne funkcionira na komercijalnoj osnovi, vec je financirana iz gradskog proracuna, pa je stoga, nazalost ili nasrecu, nuzno da a) budu kulturuno zadovoljene svi drustveni slojevi i razliciti ukusi i b) stimulacija lokalne kulturne produkcije (za milijune kuna koji su ulozeni, zapravo je malo i zalosno sto se nije isprofilirao niti jedan goricki glumac, reziser ili tekstopisac) da je sadasnja "scena gorica" komercijalno kazaliste, skidam kapu, ali kako gradske (i iz gradskog budzeta financirane) ustanove imaju ipak malo drugacije posatvljene ciljeve... ne zasluzuje neke velike hvalospjeve. jbg.
22.09.2010 - tuzna sova
A ajde malo provjeri priej nego lupis glupost otidi sutra i trazi kartu za nedjelju za predstavu aladin pa ces vidjeti jel ljudi cjene kulturu u vg. nije samo kultura folklor jel vi HDZ-ovci samo idete gledati folklor
22.09.2010 - A
@vgboy: "grad pun kulture" - pa nemoj bas toliko lagat ljudima ;) ne moze se reci da u gorici nema nikakvih sadrzaja, ali s obzirom na njihovu posjecenost i opcu naviku velikogoricana da konzumiraju kulturne sadrzaje, daleko smo mi od "grada punog kulture"
21.09.2010 - vgboy
Sram vas bilo politicari..toliko puta sam isao s curom u vg kazaliste, i svima se hvalio kako je goricka scena napredna i kako smo grad pun kulture. Majke mi niste normalni i radite protiv standarda Velike Gorice. Fuj...
18.09.2010 - maja
micek ne pričaj piz da rije. Zna se dobro da svi ravnatelji i durektori poduzeća imaju ogovor po kojem nakon prekida mandata dobivaju 6 prosječnih plaća. Senkin ugovor je puuuno drukčiji, i ona nakon isteka ima pravo na 12 mjesečnih plaća - sa se žena snađe! o tome je bilo gadnih rasprava za vrijeme gradonačelnikovanja Picule koji je i sam bio protiv toga al to je bio beusov ultimatum! To kaj ti pokušavaš zaštiti HNS je tvoj problem!
17.09.2010 - Micek101
I Senka sad kada ode nece dobiti niti kune draga majo neznam ja od kuda tebi ove informacije. to je trebala dobiti u slucaju da joj je grad prije isteka ugovora raskinuo ugovor a kad se raskida ugovor to je otpremnina ili odsteta na koju ima pravo svaki zaposlenik u gradskoj ili drzavnoj firmi
17.09.2010 - Micek101
Ja ne stojim uz nijednu stranku jel me fakat politika ne zanima sto se tice senkina ugovora on je bio neznam Dali je jos objavljen na portalu grada koji pise vladajuca koalicija I u kojem ljepo stoji da ako se ugovor direktorice seance Bulic otkaze prije nego on Sam istekne drug strana tj grad mora joj platit otpremninu u iznosu 6 ne 12nego 6 placa do ima svaki director u zg holdingu a da ne pricamo koliko je director aerodroma matkovic dobio otpremnine koju smo isto mi platitili jel vg je isto dionicar aerodroma Ko I Zagreb I drzava
17.09.2010 - anonimus
@ Romana: kao prvo ne ulazim u diskusiju, iznosim svoje mišljenje nadajući se da će "velike uši" barem nešto čuti od svega ovoga. i ne, ne nadam se revolucijama, neočekivanim metamorfozama i boljem sutra, jer vjerujem da svatko od nas ima savijest pa možda onako, barem malo, ponekad, se netko nekad zapita.. gđa. Kovčalija je pedagog, ne sumnjam da ne bi kvalitetno obrađivala poslove njene struke, ali... mi ovdje ne govorimo samo o učilištu. svi znamo da je POUVG centar našeg grada, multimedijski interaktivan centar, koji obuhvaća galerijski prostor, kino-kazalište, školu stranih jezika, centar za obrazovanje odraslih s raznim tečajevima, knjižnica, prostor za druženje mladih iliti klub 100.. nije li to srce našeg grada u/oko koji organizira barem 70% svih manifestacija? moje je osobno mišljenje da je za to potrebno više od pedagoga, za taj je posao potreban umjetnik s odličnim organizacijskim vještinama i debelim iskustvom na sličnim ili istim poslovima. možda je sad nekima jasnije zašto je Senka sposobnija za taj posao.
17.09.2010 - lala
U vezi Domeka.Sredstva je mogao prebaciti neki čovo a kaj ima se nije morao štampat.Tema postaje malo dosadna jer smo već napisali komentara i komentara o istoj.Zašto micek stalno stoji uz HNS i SDP. Tvrdnja Ante šimunovića da ne zna što je s ugovor ne pije vodu. GBR je za vrijeme mandata iskaljivao silu i ačio se na projektima.Ajmo malo otome jer na svakom komentaru vraćamo se na isto.
17.09.2010 - grga ÄŤvarak
Niti jedan ravnatelj, direktor gradske tvrtke grada Velike Gorice NEMA TAKAV UGOVOR!!!!
17.09.2010 - maja
micek pričaš gluposti. senka ima nakon isteka 12 punih plaća sa svim davanjima, a ne otpremninu. na otpremninu imaju pravo zaposlenici u stalnom radnom odnosu koji ostaju bez posla a ne oni koji su na ugovor primljeni na 4 godine.
17.09.2010 - Micek101
Kakve ugovore imaju direktori meander po drzavnim firmama kolike su otpremnine njima isplacene? Pa jos su I pokrali tvrtke lezali u remetincu I opet dobivaju ogromne otpremnine Senka je ima ugovor s otpremninom u iznosu 6placa a to ima I svaki zaposlenik aerodroma ako tamo radi duze od 3godine
17.09.2010 - Romana
Kovčalija je pedagog sa 35 godina rada u struci. I ona je nekompetentna i nema iskustva za vođenje jednog učilišta? Dajte, bar se malo potrudite ako već ulazite u diskusiju.
17.09.2010 - grga ÄŤvarak
Mislim, budimo realni, zašto ona ima takav ugovor a nitko od drugih ravnatelja ne? Čemu takvo ponašanje? Zar Beus misli da je Velika Gorica njegova privatna prćija? Mislim da bi se trebalo malo primiriti s takvim ponašanjem u politici.
17.09.2010 - anonimus
TUROPOLJCIMA DA BOGA DOVEDEŠ, NE BI BILI ZADOVOLJNI!!! neki je novinar, očito više priklonjen desnoj strani vjećnice, jednom prilikom napisao kako je Senka zapustila SVE osim kazališta?!?!?!?! a da bi stvar bila još bolja, sada svatko tko "nije za Senku" ima isti "argument". Ljudi, molim vas, dajte to dokažite?? Nismo li previše inertni?? da nam ne znam kakvu aktivnost napravie, bez odaziva ljudi to će biti propao projekt. a zašto nema odaziva?? ne zato što ponuda nije dovoljno dobra, ili zato što nije isplativa, ili pak zato što nema dovoljno dobru promidžbu, već zato što smo odavno prihvatili "spavaonica Zagreba" status našeg grada, pa se tako onda i ponašamo.. a gđa. KOVČALIJA neka se sakrije u mišju rupu, jer Senki nije ni do nožnog prsta.mora da ima jakoooo visoko mišljenje o sebi kad je odlučila parirati Senki.tipična situacija za lijepu nam našu, apsolutno nekompetentni ljudi,ali doduše politički podobni (što je očito najkvalificiraniji parametar za sve vrste natječaja u našoj zemlji) dolaze na položaje za koje stvarno nisu dorasli, niti strukom, niti znanjem, ali bogme ni iskustvom. Samo se pitam hoće li netko čuti što mi mislimo??
17.09.2010 - maja
žalosno je kaj šimunović nezna još dan danas pravo stanje s senkinim ugovorom. dakle ona ne da ima 12 plaća ako joj se prekine ugovor, već i nakon isteka mandata, koji ISTIČE 31. 10. 2010. ako ne prođe na poinovnom natječaju ima pravo na 12 plaća što nikada nitko nije imao! a to da radi za 6,5 tisuća kuna je teška laž!!!!! Za te novce rade svi s VSS u POU, tak da to kaj ona priča je čista izmišljotina. a kaj se honorara tiče bez brige ogromni su i njoj i svima koji s njom rade na sceni gorica. A uzgred budi rečeno senka se svih ovih godina ponašala kao da je POU njena privatna prčija.
17.09.2010 - grga ÄŤvarak
@sanjin znaju oni kak se štampa... i svi koji imaju bilo kakve medije
17.09.2010 - grga ÄŤvarak
kad se toliko hvali Paolom Magelliem što ne kaže da je on bio na listi HNS-a 2005. godine na lokalnim izborimia za grad Zagreb. Toj je sve kak i sam Zdravko Lučić veli "MREŽA"
17.09.2010 - Romana
http://www.vecernji.hr/vijesti/kazaliste-hotel-bulic-suraduje-mini-teatrom-ljubljane-clanak-68854 Senka Bulić i Ivica Buljan u privatnom teatru... Jel još nekome treba nacrtati da nas je sve vukla za nos?
17.09.2010 - autor22
@sanjin nemoj vjerovati patuljcima na svakoj koju napišu... kaj ima se tiska u tiskari vjesnik u zagrebu (tako piše i u impressum-u za lipanj) koja sigurno nebi sebi dozvolila neke malverzacije oko tiraže i slično... tak da su te priče oko nekih tiraža izmišljotine. osim toga bio je javni natječaj za tisak kaj ima pa tamo možeš sve provjeriti.. to znam jer moja ponuda za tisak nije prošla:(
17.09.2010 - sanjin
Meni samo nije jasno ovo oko Domeka? Kako je kroz Kaj ima plaćeno tiskanje Domeka ako je zadnji Kaj ima izašao za 6 mjesec i više nije izlazio, a udruga Domek je osnovana u 7 mjesecu i izdala časopis mjesec poslije?
17.09.2010 - petar
@ Tomislav Vratit ćemo vam je. Samo napiši adresu na koju da je pošaljemo. Nas Goričane previše je koštala.
17.09.2010 - grga čvarak
ista ekipa koja je u HOTEL BULIĆ-u je odrađivala posao u POU, kaj to govori?
17.09.2010 - grga čvarak
na sjednici je viječnik Šimunović govorio o ugovoru koji ima Senka Bulić. Mislim da mi kao građani imamo pravo vidjeti taj ugivir pa predlažem da probate na taj način doči do ugovora. Mislim da će uskoro zbog velike zainteresiranosti javnosti za taj ugovor on biti javno objavljen, jedino ako Beus nije i to stavio u ugovor da je TAJAN....
17.09.2010 - :)
grga, a gdje bi mi građani mogli vidjet sve ovo što si ti napisao? pišete nekakve optužbe, a bez dokaza. kako ste stavili link sjednice, tako bi trebali i ovo ostalo. iz kojeg razloga bi ja trebao vjerovati u ovo što vi pišete?
17.09.2010 - grga čvarak
Dajte ljdu molim Vas malo obzirnosti prema građanima, nemojte uvijek toliko gurati i glorificirati vaše partijske kvazi kadrove koje stavljate na ravnateljska mjesta uz povlaštene ugovore kako bi preko njih izvlačili velike količine novaca i štampali stranačke novine DOMEK TUROPOLJSKI. Nismo mi velikogoričani glupi da neznamo da je Beus dao Senki Bulić povlašteni ugovor kakav nema niti jedan ravnatelj u Gorici preko svoje žene Ivone Beus koju je instalirao u upravno vijeće POU, koji joj nakon prekida mandata ili otkaza i ako ona da otkaz osigurava 12 plaća! Halo?! Zašto je ravnateljica dječjeg vrtića Ciciban gospođa Višnja manje vrijedna? ili bilo koji drugi ravnatelj. Snimku tog dijela sa sjednice Gradskog vijeća gdje vijećnim Šimunović govori o ugovoru Senke Bulić, a Beus prijeti i prekida poslušajte na gradskom portalu ili ovdje... http://www.youtube.com/watch?v=JY68l7sPK7Y .... Lako je raditi kvalitetne predstave kad imaš čime platiti glumce, opremu, režisere,... Zašto se šuti o tomu da se promoviralo njezino privatno kazalište "HOTEL BULIĆ" novcima velikogoričanima po Europi? Zapustila je sve drugo osim kazališta. Ima toga još, i nemojte više molim Vas obmanjivati nas velikogoričane i javnost o tomu kako je ona napravila sve dobro za ovaj grad, jer iza tih predstava koje su plaćane i do 750 000 kuna i koje su veliki paravan stoje likovi koji to koriste u svoje privatne i stranačke svrhe.
17.09.2010 - jamesbond
ajmo napraviti prosvjede kao u varsavskoj !
17.09.2010 - Tomislav
Ovo je nedopustivo. Idemo u prosvjed! Vratite nam Senku!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.