22.10.2009

Sanka traži policija


Velikogoričani se već mjesecima pitaju tko je tajanstveni umjetnik pod pseudonimom Sank, koji noću oslikava telekomunikacijske i strujne sandučiće po gradu. Svoju kreativnost Sank je Velikogoričanima počeo prezentirati ovoga ljeta i budući da nije naišao na prepreku mjerodavnih, s nekoliko početnih nastavio je redovito noću bojiti spomenute sandučiće po gradu. Činjenica je da su oni sada zbog jarkih boja uočljiviji, no umjetnik je, iako možda nehotice, vlasnicima sandučića, T-Comu i HEP-u, nanio materijalnu štetu.

»Imamo indicije o tome tko je autor, no budući da je istraga u tijeku, ne možemo izlaziti s konkretnim informacijama, ali ćemo protiv počinitelja svakako podnijeti kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu zbog oštećenja ili uništavanja tuđe imovine«, objašnjava Ivica Stuparić, pomoćnik načelnika Policijske postaje Velika Gorica.


Nema pritužaba građana

Stuparić također navodi da do sada nisu imali nikakvih pritužbi građana na performanse umjetnika Sanka, no to ipak ne opravdava nezakonite radnje oštećenja tuđe imovine i narušavanja izgleda grada bez ikakvog prethodnog dogovora s gradskim ocima.
Za sada se nitko od mjerodavnih ne želi očitovati o mogućoj visini kazne jer sve ovisi o odštetnom zahtjevu velikogoričke gradske uprave i odluci Državnog odvjetništva.


Komunalci nemoćni u »potjeri« za Sankom

Iako dežuraju u smjenama, djelatnici velikogoričkog komunalnog redarstva još uvijek nisu uspjeli uhvatiti na djelu tajanstvenog umjetnika, a ljuti ih što Sank, osim po sandučićima, svoj potpis ostavlja i po bankomatima što je itekako neprihvatljivo.
»Većina Sankovih djela nastaje u kasnim satima tijekom vikenda kada na ulici nema ljudi, a budući da naša dežurstva traju do 22 sata, nemoćni smo u rješavanju problema. Neki grafiti po gradu su zapravo izrazito lijepi, ali na krivome mjestu. Stoga pozivamo nepoznatog umjetnika da u dogovoru s gradskom upravom zajedno pronađemo prikladan prostor za njegovu kreativnu ekspresiju, a na zadovoljstvo sviju stanovnika Velike Gorice«, poziva komunalni redar Mladen Štrumfin.Izvor: vjesnik on-line


Komentari
05.01.2010 - Željka
JUČER SAM SKUŽILA!! Čekali smo te...
05.01.2010 - Željka
SANK SE VRATIO!!!!! NAPRAVIO JE JUMBO PLAKAT KOD NADVOŽNJAKA PRIJE MLAKE KAK SE IDE U ZAGREB!!! VIDLA JA IZ BUSA:-)))
26.10.2009 - Željka
Trebali bi mu platiti kaj oslikava te sandučiće,sad bar izgledaju genijalno...A Sank je kao oštetio Hep, bla, bla...kak ih nije sram, koja sranja rade!! Kaj mislite jel ovo sad on čita, ako da, sigurno mu je urnebesno smiješno :-) Ako me želiš Sank, mogu ti ja pomagati u akciji farbanja!
24.10.2009 - momo
ma daj ajde...ova nasa drzava je za propucat si sve raspolozive organe... sank, care, samo ti nastavi...
23.10.2009 - juraja
pofarbaj mi auto, ali molim te kod ovlaštenog lakirera :) Šteta je samo jer će ga ovakav progon sigurno otjerati u mirovinu, tko bi riskirao novčane kazne da zabavlja ljude! (osim LET3)
23.10.2009 - cool232
ovo je više stvar principa... zakon vs. art... ako je privatna imovina, kaznjivo je ( pofarbam ti auto ak ne vjerujes :P) , a opet daje duh gradu... Vama stavljam da procijenite što više vrijedi... nije da ja znam hahaha :)
22.10.2009 - debilander & co
ko-munjarni redari - ambrozija 0 : 1 ko-munjarni redari - šank (nastavak slijedi) Leekovi su konačno našli nekaj il nekoga za koga misle da ga mogu rektoskopirati. :D :D :D Komunalni redar kaj se zove Štrumf... :) Ovo je se više spodobno dramske sopunice J.Veljače. Ak vlove Šanka jel ga pemo zameniti v maleraju? Valter brani Sarajevo!
22.10.2009 - Ozren
Keki je homofob!! Keki kaj te strah prolazit pored tih stupica da te ne naguze?
22.10.2009 - juraja
moji prozori doma su u duginim bojama!!!
22.10.2009 - keki
tog majmuna treba zatvorit.. ko mu je dao pravo da sara stupice gay bojama. juraja, ako se smatras referencom za dobar ukus onda si prozore tako oboji doma :P
22.10.2009 - tonia
od dosade oni sad idu lovit frajera. nemaju nikaj pametnijeg od traženja mladog umjetnika koji nam svima uljepšava ove tmurne fasade.
22.10.2009 - buba
Daj molim te, nek se ostave tog čovjeka. Kao prvo, sandučići su baš slatki sada, a kao drugo, čemu taj nepotreban trošak za grad i državu, dizanje tužbe i sudski postupak za tako neku stvar koja ama baš nikome ne smeta! Kakve budale i seljaci, čime se oni bave, bolje im je da se brinu o cestama u Chromosu svi skupa!
22.10.2009 - vanilla_kok
nedaj se zorro! (:
22.10.2009 - juraja
tcomu i hepu je nanesena materijalna šteta - looool!!! Građanima Velike Gorice je nanesena šteta jer moraju gledati stare i oronule sandučiće. To je atak na dobar ukus!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati