14.06.2009

RETRODUKCIJA: apsolutno prirodno!


Čuli ste za Retrodukciju? Ako ste ikada bili u Hyperionu sredinom tjedna, srijedom ili četvrtkom, u zadnjih godinu i pol bez problema ćete moći na ulici prepoznati Ivana, Antu, Mihaela i Sanjina. S dečkima smo uz kavu (i samo kavu) razgovarali o svemu što ste oduvijek htjeli znati o bendu, a niste se usudili pitati.


Kako je nastao bend?

Ante: Ja i buraz smo krenuli solo, oboje sviramo gitaru s tim da je Ivan i vokal, a kasnije su nam se priključili Mihael koji svira bubnjeve i Sanjin na basu.


Od kud ideja za ime benda?

Retrodukcija je izmišljana riječ koje se Ante sjetio. S imenom smo htjeli definirati što smo mi. Sviramo retro, odnosno stari pop i rock.


Di ste sve do sada svirali?

Bend postoji već tri godine. Prva svirka nam je bila u Studentskom centru Ante Starčević. Kasnije smo ostvarili suradnju s Ekonomskim fakultetom i svirali na raznim domjencima, i večerama u Globusu, Sheratonu i sličnim mjestima. Uz to zadnjih godinu i pol svirali smo redovito u clubu Hyperionu.


Koji vam je bio najbolji koncert?

Najveći, a ujedno i najbolji koncert bio je u Studentskom centru Ante Starčević na Šarijadi gdje je bilo prisutno više od 2 tisuće ljudi.


Planirate li album?

Album još nemamo jer su nam sad prioritet obrade, planiramo i svoje ali ne još. Kada ćemo radit na albumu sigurno je da se nećemo žuriti a time i pristajati na nekakakve kompromise, pod time mislimo da prvenstveno želimo svirat ono što volimo i što smatramo da ima određenu svrhu.

Po čemu ste posebni?


Sviramo samo akustiku, odnosno unplugged verzije i sve kaj sviramo sviramo na svoj način i bez elektronike. Mi smo skroz prirodni. (smjeh)


Da li bi mogli živjeti od glazbe?

Da se u potpunosti posvetimo samo tome dalo bi se, da.


Kakav je odnos između goričkih bendova?

Prva pomisao koja nam pada na pamet je da bendovi ne surađuju koliko bi možda trebali nego se doživljavaju međusobno kao konkurencija, što smatramo da nema smisla. Da je situacija obrnuta bendovima bi bilo znatno lakše, a publici zanimljivije.


Koji je po vama najbolji bend u Gorici?

Od cover bandova najbolji je Saturnus dok kod autorskih bandova bez dileme Dodgers.


Koji je vaš osnovni poticaj za sviranje?

Prvenstveno ljubav prema glazbi...druženje i suradnja sa ljudima s kojima si blizak.


Imate li grupije?

Ne, hvala Bogu. (smjeh)


I za kraj, može jedna poruka od benda za sve koji vas vjerno slušaju i vjeruju u vas?

Mladi smo, naučit ćemo!

S.K i M.P
Komentari
16.07.2009 - svea
legende :-)))
05.07.2009 - momo
da....zakon su decki...:)
15.06.2009 - marina
ma predobri ste
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Nightlife