04.09.2009

Raskinuti ugovori o gradnji autoceste do Siska


Prema riječima ministra financija Ivana Šukera postojeći ugovori o izgradnji dionica autoceste od Buševca do Siska raskinuti će se, ali već za mjesec dana otvoriti će se novi natječaj - prenosi Jutarnji list.


Razlog tome je „promjena izvora, odnosno modela financiranja“ pa bi tako sada sredstva trebala osigurati kreditima Europske banke za obnovu i razvoj i Europske investicijske banke. Upravo je raskidanje postojećih ugovora bio i uvjet tih banaka da izdaju namjenske kredite.


Ovakav razvoj događaja odužiti će izgradnju autoceste za par mjeseci, pa bi do Siska autocestom trebali putovati sredinom 2011. godine. Hoće li se trošak radova koji je po raskinutom ugovoru iznosio 1,1 milijardi kuna promijeniti saznat ćemo krajem godine kada novi natječaji završe.


Ministri u vladi očito nisu uskladili svoje izjave, pa je tako u današnjem razgovoru za Večernji list ministar Kalmeta izjavio da će se za dionice koje već nisu u izgradnji njihova, a među njima i Buševec - Sisak, "gradnja prolongirati". Gradnja dionica od Zagreba do Velike Gorice, kao i sva ostala cestogradnja, će se usporiti - poručio je ministar Kalmeta.

Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.