09.06.2010

Prikupljena 261 doza krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica organiziralo je redovne akcije dobrovoljnog darivanja krvi početkom lipnja na tri lokacije gdje je prikupljeno ukupno 261 doza krvi.

U ambulanti Zračne luke pristupio je 51 darivatelj te su svi primljeni. U prostorijama Policijske postaje Velika Gorica akciji je pristupilo 129 darivatelja, odbijeno 12, dalo krv 117 darivatelja. U prostorijama Doma kulture Galženica darivanju krvi je pristupilo 104 darivatelja, odbijeno 11, dalo krv 93 darivatelja.

Ovom prigodom iz Crvenog križa se zahvaljuju svim dobrovoljnim darivateljima krvi, koji su se odazvali akcijama i koji su na taj način dali dio sebe nepoznatom primatelju.

Slijedeća akcija je 17. lipnja u prostorijama Doma kulture Galženica od 13 do 18 sati, a spomenimo da je ljeto zbog povećanog broja turista, i time većeg broja nesreća, vrijeme kada su zalihe krvi najmanje pa svako darivanje krvi doslovno nekome spasi život.
       


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati