11.03.2010

Predstavljanje knjige: Vitezovi hrvatskoga jezika u Bačkoj


U četvrtak, 11. ožujka u Muzeju Turopolja u 19.00 sati, u okviru Matičina četvrtka u Muzeju, bit će predstavljena knjiga “Vitezovi hrvatskoga jezika u Bačkoj” dijalektologinje i profesorice Sanje Vulić. Knjigu će, osim autorice, predstaviti i dr.sc. Bernardina Petrović.

Knjiga je plod desetljetnoga autoričina zanimanja za idiome Hrvata u Bačkoj, “najprije onih Hrvata koji su živjeli i radili u dijelu Bačke koji se danas nalazi unutar mađarskih državnih granica (u tzv. Bajskom trokutu), a posljednjih šest godina i za idiome Hrvata u Bačkoj koji danas žive unutar granica države Srbije”. Knjiga “sadrži sve bitne značajke jezične i duhovne sastavnice hrvatskoga književnoga makrosustava”, ali i vrijedno svjedočanstvo o jezičnom bogatstvu Bunjevaca i Šokaca koji su pridonijeli razvoju i bogatstvu hrvatske književnosti.

Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a