22.02.2011

Policijsko izvješće za protekli tjedan

U vremenu od 15. do 22. veljače policija je zabilježila 52 razna događaja od kojih smo izdvojili provale u prostorije nogometnih klubova, krađu pruge, serijskog kradljivca u DM-u, nasilničko ponašanje i drugo.

Iz Dubrave u "šoping" u DM

Policija je pronašla kradljivca koji je sredinom siječnja u tri navrata dolazio iz Dubrave u Veliku Goricu u trgovinu DM iz koje je krao kozmetiku. Muškarac, rođen 1978. godine s prebivalištem u Zagrebu, namjerio se na velikogoričku poslovnicu DM-a u koju je dolazio 11., 14. i 17. siječnja te krao kozmetiku. U prvom posjetu u džepove je utrpao 19 komada Loreal maskare vrijedne 1800 kuna, tri dana kasnije uzeo je 18 komada Nivea proizvoda vrijednih oko 1600 kuna, a u posljednjoj krađi uzeo je 13 maskara Max Factor i sjajila za usne vrijednih oko 1600 kuna.

U Turopolju ukrali prugu

Dvojac iz Rakitovca i Lazine u mjestu Turopolju uspio je ukrasti prugu, a uhvaćen je u pokušaju prijevoza 40 metara ukradenih tračnica. Muškarac M.V. rođen 1974. godine i njegov "šegrt", 20-godišnji F.M., su od sredine siječnja na potezu između Turopolja i postrojenja DIP-a otuđili 40 metara tračnica. Potom su zatražili poznanika da ukradeni materijal preveze, a policija je kradljivce ulovila zajedno s tračnicama.

Provaljeno u NK Udarnik i NK Ban Jelačić

Od provala izdvojimo provalu u kuću u Teslinoj ulici gdje je 18. veljače ukradeno nakita u vrijednosti 3000 kuna. U Novom Čiču provaljeno je u frizerski salon iz kojega je ukraden polog i mašinice za šišanje, a šteta je 2000 kuna. Na meti provalnika bile su i prostorije nogometnih klubova NK Udarnik i NK Ban Jelačić. U Vukovini je u noći 15. veljače ukraden alat za održavanje travnjaka, odnosno "flakserica", te jedna grijalica pri čemu je načinjena šteta od oko 10 000 kuna. U Kurilovcu je u noći 20. veljače ukraden LCD televizor.

Prijavljeno pet nasilničkih ponašanja

U proteklom tjednu prijavljena su pet nasilnička ponašanja u obitelji od kojih ćemo tek spomenuti slučajeve tučnjave malodobnog brata i sestre u kojemu je intervenirala policija te slučaj nasilja osobe s psihičkim oboljenjem. U jednome slučaju su se potukli supružnici (rođeni 1972.g. i 1966.g.) čiji epilog je 20 dana zatvora muškarcu i 2000 kuna kazne ženi. Najveću kaznu vjerojatno je dobilo njihovo dijete, rođeno 2004.godine, koje je tučnjavu gledalo.

Policija je 19. veljače zaprimila prijavu o svađi u jednome stanu, a po dolasku na intervenciju naišli su na prazan stan. Nekoliko trenutaka kasnije dobili su poziv iz velikogoričke Hitne pomoći gdje su zaprimili pretučenu žensku osobu. Utvrđeno je da je sin tukao majku (rođena 1948.godine), a zbog čega je ona završila na obradi u Klinici Rebro. Nasilnik je uhvaćen dan kasnije i sproveden u zatvor s kaznom od 40 dana pritvora.

Tri vozača vozila bez vozačke dozvole

I ovoga tjedna policija je pokazala da se ne islati "zapaliti frulicu". U Kolodvorskoj ulici u parkiranom automobili kod suvozača, rođen 1989. godine, policija je pronašla 1 gram marihuane. 22-godišnjaka očekuje kaznena prijava zbog zloupotrebe droga koja će najvjerojatnije rezultirati s par tisuća kuna kazne ili par tjedana pritvora.

U proteklom tjedu na velikogoričkom području zabilježeno je 10 prometnih nesreća u kojoj je bila jedna lakše ozlijeđena osoba. Vozačica je sama skrivila nezgodu u Velikoj Mlaki kada je izletila s ceste svojim automobilom. Policija upozorava i sve češće kaznene prijave protiv vozača koji su uhvaćeni za upravljačem vozila nakon što im je zbog prethodnih prekršaja sudski dodjeljena zabrana upravljanja vozilom. Tako su u proteklom tjednu zatekli 3 vozača bez vozačke dozvole.Komentari
23.02.2011 - shenzi
@gigi: opet je nk ban jelačić (vukovina)...
23.02.2011 - gigi
NK Ban Jelačić je klub iz Banova pokraj Vrbovca, a klub iz Vukovine je NK Jelačić
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.