10.09.2010

Pokaz ostaje isti

Za srednjoškolce iz socijano ugroženih obitelji Zagrebačka županija ove je godine u proračunu osigurala dva milijuna kuna kojima će se financirati prijevoz učenika. Od tog će se iznosa za velikogoričke srednjoškolce izbrojiti 47.800 kuna.

30 posto subvencije

– Zagrebačka županija dosad službeno nije dala prijedlog Sporazuma o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola. U svakom slučaju, novac koji Županija dodijeli Velikoj Gorici raspodijelit ćemo na sufinanciranje prijevoza učenicima iz socijalno ugroženih obitelji – poručio je pročelnik Zvonko Kunić.

Taj će iznos biti raspoređen na ukupno 47 velikogoričkih srednjoškolaca kojima je potrebna pomoć. Roditelji ostalih učenika ove će godine morati posegnuti u džep kako bi školarcima osigurali pokaze. Njima će, kao i prijašnjih godina, Grad Velika Gorica sufinancirati 30 posto od ukupne cijene karte na području Gorice i Zagreba.

Ušteda 81 kunu

Tako će roditelji čija djeca idu u Zagreb u srednju školu uz subvenciju Grada pokaz plaćati 189 kuna umjesto 270, kolika je puna cijena.

Puna cijena karte za područje Velike Gorice iznosi, pak, 200 kuna, a uz subvenciju Grada iznosit će 140 kuna.

Županija je za prijevoz socijalno ugroženih srednjoškolaca iz Pokupskog osigurala 54.900 kuna, 114.600 kuna predviđeno je za đake iz Kravarskog, a 5600 kuna za srednjoškolce koji žive u Općini Orle.

autor: Lana Kovačević / Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati