16.09.2010

Počela sezona grijanja

Sezona grijanja za oko 122.000 potrošača HEP-Toplinarstva u Zagrebu, Zaprešiću, Samoboru, Velikoj Gorici, Osijeku i Sisku službeno je počela jučer razdobljem spremnosti za grijanje.

Djelatnici HEP-Toplinarstva će tijekom tog razdoblja svakodnevno pratiti dnevne temperature, i uključiti grijanje čim se za to ostvare vremenski uvjeti.

Uključivanje grijanja se obavlja u skladu s listom prioriteta prema kojoj prednost imaju vrtići, škole, starački, srednjoškolski i studentski domovi te domovi zdravlja. Nakon navedenih objekata, grijanje se uključuje i u ostalim stambenim i poslovnim zgradama u kojima su unutrašnje instalacije grijanja spremne. Zbog toga HEP-Toplinarstvo podsjeća potrošače koji još uvijek izvode popravke i zamjenu dotrajalih kućnih instalacija grijanja da što prije završe s radovima i da ne planiraju nove sve do 15. svibnja 2011. godine, kada službeno završava ogrjevna sezona.

– Svake godine određeni broj potrošača ne uspije završiti radove na kućnim instalacijama grijanja na vrijeme, zbog čega HEP-Toplinarstvo njihovim zgradama nije u mogućnosti pravovremeno uključiti grijanje. Tek nakon što suvlasnici zgrade završe sve radove i predstavnik suvlasnika dostavi HEP-Toplinarstvu pisanu izjavu o spremnosti unutrašnjih instalacija za preuzimanje toplinske energije, djelatnici HEP-Toplinarstva mogu uključiti grijanje – kaže Robert Krklec, direktor HEP-Toplinarstva.

autor: Martin Pulić / Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati